Croatia | Institute for War and Peace Reporting

Croatia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
17 Nov 05
Prokurori udhëheqës ka kërkuar të bëjë transferimin e rasteve të ndjeshme në gjykatat lokale- por nuk ka speçifikuar nëse Serbia ose Kroaçia do të jenë nikoqire të gjykimit.
17 Nov 05
I akuzuari duket se ka arritur të godas disa herë prokurorinë
16 Nov 05
Te nxitur nga premtimi per Paktin e Stabilitetit per Europen jug-lindore dhe mundesise per ligje te reja zgjedhore, Partia Social Demokrate e Bosnjes po shtrihet ne Republika Srpska dhe shpreson te mbledhe votat e Serbeve.
10 Nov 05
Nga Ljubinka N. Cagorovic
10 Nov 05
Shumica e Serbeve qe jetojne ne Kosove jane te shqetesuar, te frikesuar dhe te nxehur, dhe nuk i kuptojne vuajtjet e Shqiptareve. Me ndarjen akoma me te thelle te shoqerise, rritet edhe varferia nga te dyja anet.
10 Nov 05
Duhet te jesh i pandergjegjshem qe te mos cmendesh ne Beograd keto dite : kryeqyteti i madh urban tani eshte nje qytet fantazem, ku ka vetem mitingje fantazem per Miloshevicin dhe nje propaganda lufte ne valet e radios dhe TV. Mbi te gjitha, ulerijne sire
10 Nov 05
Beteja e propagandes shkon deri ne te kaluaren e lashte. Serbia zyrtare krenohet me historine e saj heroike dhe te qendreses. Problemi i vetem jane faktet.
10 Nov 05
Akuzimi i Miloshevicit per krime lufte do te coje ne zgjidhjen e krizes vetem ne se udheheqesit Perendimore do te kene deshiren dhe vullnetin per ti shkuar asaj deri ne fund. Kjo do te thote dislokimi i trupave ne Serbi.
10 Nov 05
Akuza e bere ndaj Miloshevicit dhe zyrtareve te tjere te larte te Beogradit nuk eshte thjesht vetem per Kosoven por duhet te paralajmeroje te gjithe tiranet e ardheshem.
10 Nov 05
Momenti ne te cilin u be akuzimi i Miloshevicit eshte llogaritur mire per te shmangur cdo marreveshje diplomatike qe do te mund te pengonte punen e Gjykates.

Pages