Bosnia and Herzegovina | Institute for War and Peace Reporting

Bosnia and Herzegovina

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
19 Dec 06
Koshtunica përpiqet të fshijë bazën e Gjingjiçit në një përshkallëzim të luftës për pushtet në Beograd.
17 Nov 05
Prokurori udhëheqës ka kërkuar të bëjë transferimin e rasteve të ndjeshme në gjykatat lokale- por nuk ka speçifikuar nëse Serbia ose Kroaçia do të jenë nikoqire të gjykimit.
17 Nov 05
Vendimi i gjyqit të Republikës Serbe tërheq vëmendjen në dështimet e vazhdueshme të këtij gjyqi me ballafaqimin e së kaluarës.
17 Nov 05
I akuzuari duket se ka arritur të godas disa herë prokurorinë
16 Nov 05
Pjesa me e madhe e Serbeve qe kane mbetur ne Prishtine jane gra ne moshe te thyer. Megjithate edhe ato jane objektiva per sulme "hakmarrese".
16 Nov 05
Te nxitur nga premtimi per Paktin e Stabilitetit per Europen jug-lindore dhe mundesise per ligje te reja zgjedhore, Partia Social Demokrate e Bosnjes po shtrihet ne Republika Srpska dhe shpreson te mbledhe votat e Serbeve.
16 Nov 05
Rreth 20,000 Serb dhe Kroate mendohej se do te ktheheshin ne Sarajevo ne 1998, i ashtuquajturi "vit i rikthimit te minoriteteve". Pas nente muajsh nga fillimi i 1999, numri i te kthyerve mbetet nje zhgenjim.
16 Nov 05
Ndersa OKB po rekruton staf per te qeverisur Kosoven, UCK ka emeruar administratat e saj lokale ne te gjithe provincen.
10 Nov 05
Nga Ljubinka N. Cagorovic
10 Nov 05
Nga Iso Rusi

Pages