Kosovo | Institute for War and Peace Reporting

Kosovo

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Duhet te jesh i pandergjegjshem qe te mos cmendesh ne Beograd keto dite : kryeqyteti i madh urban tani eshte nje qytet fantazem, ku ka vetem mitingje fantazem per Miloshevicin dhe nje propaganda lufte ne valet e radios dhe TV. Mbi te gjitha, ulerijne sire
10 Nov 05
Ndersa terrori rritet ne Kosove, dhe rrefugjatet dynden drejt Shqiperise, Tirana ben thirrje per nderhyrje te NATO-s me ane te trupave tokesore per te ndaluar dhunen.
10 Nov 05
Ndersa situata ne te gjithe provincen perkeqesohet, kaosi i pergjithshem mbizoteron ne Prishtine, me djegie, shkaterrime, dhe vjedhje, dhe njollat e gjakut neper trotuare.
10 Nov 05
Beteja e propagandes shkon deri ne te kaluaren e lashte. Serbia zyrtare krenohet me historine e saj heroike dhe te qendreses. Problemi i vetem jane faktet.
10 Nov 05
Nje shtylle e fuqishme e pushtetit te rregjimit eshte tronditur dhe beteja mbi informacionin publik ka filluar te beje shume viktima.
10 Nov 05
Draskovic ka qene nje figure propagandistike per Perendimin, per t’u perpjekur te zbuse aspektet me radikale te rregjimit te Beogradit. Tani gjethja e fikut nuk eshte me.
10 Nov 05
Ndersa kampet ne Maqedoni jane mbushur plot, shume refugjate nga Kosova deshirojne te shkojne neper vende te treta jashte rajonit.
10 Nov 05
Pavaresisht se nen cilin flamur trupat e huaja do te hyjne ne Kosove, nuk ka dyshim se cili do te kontrolloje akoma Beogradin.
10 Nov 05
Serbia eshte shkaterruar dhe banoret e saj jane ne buze te gremines. Gjate dites Beogradi ruan nje fare normaliteti. Por sapo fillon te erresohet, ulerijne sirenat e sulmeve ajrore, dhe realiteti behet i dukshem.
10 Nov 05
Akuzimi i Miloshevicit per krime lufte do te coje ne zgjidhjen e krizes vetem ne se udheheqesit Perendimore do te kene deshiren dhe vullnetin per ti shkuar asaj deri ne fund. Kjo do te thote dislokimi i trupave ne Serbi.

Pages