Kosovo | Institute for War and Peace Reporting

Kosovo

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
17 Nov 05
Gjykimi i Miloseviqit ofron pasqyrë tjetër të jetës në Kosovë- dhe të masakrës famëkeqe.
17 Nov 05
Prokurori udhëheqës ka kërkuar të bëjë transferimin e rasteve të ndjeshme në gjykatat lokale- por nuk ka speçifikuar nëse Serbia ose Kroaçia do të jenë nikoqire të gjykimit.
17 Nov 05
I akuzuari duket se ka arritur të godas disa herë prokurorinë
16 Nov 05
Pavarësisht zhgënjimit të madh më partitë e vjetra, ato të rejat mund ta kenë të vështirë të tërheqin vota.
16 Nov 05
Pjesa me e madhe e Serbeve qe kane mbetur ne Prishtine jane gra ne moshe te thyer. Megjithate edhe ato jane objektiva per sulme "hakmarrese".
16 Nov 05
Ushtare te huaj, punonjesit e ndihmave dhe gazetare po vendosen ne Prishtine, duke parashikuar nje qendrim te gjate ne nje toke te pasluftes ku vetem shkurtimet e Organizatave Jo Qeveritare (OJQ) jane ne rregull.
16 Nov 05
Ndersa OKB perpiqet te ndertoje prezencen e saj ne Kosove, problemet qe ajo duhet te perballoje rriten cdo dite.
16 Nov 05
Anetaret e qeverise provizore te Kosoves jane te nxehur me refuzimin nga ana e komunitetit nderkombetar per tu dhene atyre qofte edhe nje legjitimitet te perkoheshem.
16 Nov 05
Ndersa OKB po rekruton staf per te qeverisur Kosoven, UCK ka emeruar administratat e saj lokale ne te gjithe provincen.
10 Nov 05
Nga Ljubinka N. Cagorovic

Pages