Syria | Institute for War and Peace Reporting

Syria

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Autoritetet Turke kane kapur, dhe edhe mund ta vrasin, udheheqesin e PKK. Por arrestimi, ne fakt mund te inspiroje levizjen per te drejtat e Kurdeve ne Turqi, ne vend qe ta shtype ate.
10 Nov 05
Fiaskoja e ceshtjes Ocalan rikonfirmoi fuqine e "parashtetit" ultra-nacionalist qe vazhdon te ekzistoje ne Greqi, dhe kercenon vazhdimesine e politikave pro-Europiane moderne te qeverise.
10 Nov 05
Nga Chris Bennet ne Bruksel dhe Laura Rozen ne Prishtine .(Botuar ne 25 Shtator 1999)
2 Aug 05
Politikanët neglizhojnë të cekin beneficionet thelbësore të SHBA-ve në planet për përdorimin e bazave ushtarake të vendit.
21 Feb 05
Një përplasje me armë ndodhur disa ditë më parë tregon nevojën për një ndryshim të forcës policore ndërkombëtare në Kosovë.
23 Aug 02
Shume Shqiptare mendojne se sistemi gjyqesor ne Kosove eshte i drejtuar kunder tyre.
30 May 02
Burime te policise Boshnjake thone se nje hetim i koheve te fundit mbi aktivitetin e nje punonjesi te ndihmave ka treguar per ekzistencen e lidhjeve te tij me drejtuesin e al-Qaeda.
18 Jan 02
Vendimi per t'u dorezuar Amerikaneve Arabet e dyshuar si terroriste ve ne pah pafuqishmerine e autoriteteve Boshnjake.
26 Sep 01
Tirana thote se ajo ka bere te pamunduren per te crrenjosur individet e dyshuar se kane pasur lidhje me organizata ekstremiste.
7 Jul 00
Bumi i trafikut të paligjshëm të imigrantëve përmes Bosnjes mund të dëmtojë shanset e vendit për një integrim europian.