North Ossetia | Institute for War and Peace Reporting

North Ossetia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Nga Dejan Anastasijevic
10 Nov 05
Maqedonia dhe Bullgaria kane arritur nje zgjidhje te rendesishme te problemeve te gjuhes, minoriteteve etj. Por kjo eshte shoqeruar me debate te forta ne te dy vendet.
10 Nov 05
Duhet te jesh i pandergjegjshem qe te mos cmendesh ne Beograd keto dite : kryeqyteti i madh urban tani eshte nje qytet fantazem, ku ka vetem mitingje fantazem per Miloshevicin dhe nje propaganda lufte ne valet e radios dhe TV. Mbi te gjitha, ulerijne sire
10 Nov 05
Punonjesit ne Ministrine e Jashme te Jugosllavise nuk kane se çfare te bejne - shefave te tyre u eshte ndaluar e drejta e udhetimit, dhe pothuajse asnjeri nuk ka deshire ti vizitoje ate - gje e cila ndikon ne punen e tyre.
10 Nov 05
Megjithese fushata elektorale per zgjedhjet presidenciale ne Maqedoni, zyrtarisht fillon vetem ne 1 Tetor, debatet politike po ziejne, dhe çeshtja me e diskutuar eshte prezenca e vazhduar e forcave te NATO-s ne vend.
10 Nov 05
Nga Chris Bennet ne Bruksel dhe Laura Rozen ne Prishtine .(Botuar ne 25 Shtator 1999)
10 Nov 05
Sipas medias se regjimit, te varferit po hane me mire se sa me pare ne nje bote te mrekullueshme te TV ku shoqeria Serbe po lulezon dhe punetoret e lumtur po rindertojne komunitetet e tyre. Nuk eshte per tu habitur qe njerezit duan te largohen nga Serbia
10 Nov 05
Renia e qeverise Moldave ka shkaktuar shqetesim edhe ne Rumanine fqinje duke rritur friken se cmimi i marredhenieve me te ngushta me Perendimin po ngrihet gjithnje e me shume.
10 Nov 05
Komuniteti nderkombetar ka shkarkuar 22 zyrtare Boshnjak obstruksioniste nga te gjitha nivelet dhe i ka ndaluar ata te punojne ne vende te zgjedhura, ne nje perpjekje tjeter per te pershpejtuar procesin e paqes I cili duket se po deshton.
10 Nov 05
Presidenti Jugosllav Slobodan Miloshevic ushqen nje enderr per nje aks ushtarak qe te shtrihet ne lindje nga Beogradi ne Pekin. Por ambicjet e tij varen edhe ne te ardhmen e presidenteve te rinj - perfshire George Bush Jr. dhe Gennady Zyuganov.

Pages