Russia | Institute for War and Peace Reporting

Russia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
23 Jun 00
Presidenti rus Vladimir Putin ka premtuar të punojë për një zgjidhje të konfliktit separatist në Moldavi.
13 Jun 00
Presidenti malazez, Millo Gjukanoviq, thotë se ai nuk do të nxitohet për të thirrur një referendum për pavarësinë.
6 Jun 00
Spiritualistët e njohur në Serbi janë bërë një pjesë e rëndësishme e makinës së propagandës së Beogradit.
2 May 00
Serbët e Bosnjes kanë filluar të lënë mënjanë urrejtjen dhe stereotipet e ekzagjeruara që kanë ushqyer luftën.
11 Apr 00
Përgjigja e vakët e publikut ndaj një mitingu anti-qeveritar të planifikuar për t'u mbajtur në Beograd është një shenjë tjetër e humbjes së besimit ndaj opozitës.
13 Jul 99
Serbia po rinderton urat e saj - dhe mendjet e saj. Akademiket po rivleresojne shpirtin e Brezhnjevit. Kina mbeshtet Kryeministrin Jugosllav Momir Bu La To Vic. Dhe presidenti yne krenohet: “Vendi yne eshte me i liri dhe me demokratiku ne bote.”
16 May 99
Nje fushate e shkurter e ashper eshte duke u shnderruar ne nje lufte te zgjatur shkaterimtare. A eshte koha per te ndaluar bombardimet kur kosto njerezore "e nderhyrjes humanitare" behet teper e larte?
18 Mar 99
Ndersa bisedimet ne Paris perfunduan, te dyja delegacionet bene ate qe pritej prej tyre. Tani pyetja shtrohet perseri se cfare do te beje Perendimi, pas disa jave kercenimesh.

Pages