Russia | Institute for War and Peace Reporting

Russia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
6 Sep 05
Ish-presidenti i Rumanisë Ion Iliesku mund të rihypë në pushtet pas një vale nostalgjie për periudhën e komunizmit.
6 Sep 05
Kosova duket se po bëhet Taivani i Ballkanit - e pavarur në të gjitha përveç se në emër.
6 Sep 05
Pavarësisht se kontrollon ende SPS-në, baza e pushtetit të Millosheviqit po shkatërrohet.
2 Aug 05
Territori ka lëvizur drejt pavarësisë që nga viti 1999, dhe ka ardhur koha që bashkësia ndërkombëtare të pranoj këtë realitet.
2 Aug 05
Edhepse të pakët në numër, komuniteti i çifutëve në Serbi është duke u ballafaquar me sulme nga grupeve të ndryshme ulta-nacionaliste.
2 Aug 05
Derisa komunsistët duket se do të fitojnë lehtë në zgjedhje, kjo ish-parti Ruse tani është duke bërë fushatë me qëndrim pro Evropian.
2 Aug 05
Dëshmitarë okularë të ri po ndihmojnë zgjidhjen e një krimi që ende pret të dalë para drejtësisë.
2 Aug 05
Konfiktet partiake rreth udhëheqjes së bisedave për status përfundimtar të Kosovës janë duke ngadalësuar punët para diskutimeve kruciale.
22 Feb 05
A do të shënojë krijimi i gjykatës së re ndërkombëtare një erë të re në drejtësinë ndërkombëtare?
21 Feb 05
Premtimi i Sofjes për të mbyllur reaktorët e saj të vjetër po përballet me kundërshtime të fuqishme brenda vendit.

Pages