Turkey | Institute for War and Peace Reporting

Turkey

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
16 Nov 05
Muslimanet te cilet u larguan nga rajoni i Sanxhakut ne Jugosllavi akoma nuk po kthehen, dhe vetem pak gjera funksionojne pervec fabrikave te cilat tashme kane filluar perseri te prodhojne xhins Levi's 501 "Origjinal" dhe mallra te tjera te rreme me emra
10 Nov 05
Autoritetet Turke kane kapur, dhe edhe mund ta vrasin, udheheqesin e PKK. Por arrestimi, ne fakt mund te inspiroje levizjen per te drejtat e Kurdeve ne Turqi, ne vend qe ta shtype ate.
10 Nov 05
Fiaskoja e ceshtjes Ocalan rikonfirmoi fuqine e "parashtetit" ultra-nacionalist qe vazhdon te ekzistoje ne Greqi, dhe kercenon vazhdimesine e politikave pro-Europiane moderne te qeverise.
10 Nov 05
Politika pro Perendimore e Bullgarise perballohet me nje kercenim per lufte nga ekstremisti Serb Seselj. Por ndersa eshte e gateshme te pranoje trupat e NATO-s, Sofia perpiqet te luaje nje rol diplomatik ne rajon.
10 Nov 05
Arrestimimi i nje lideri terrorist Islamik qe zoteronte nje pashaporte Boshnjake po krijon shqetesime te tjera per Alija Izetbegovic, anetar Myslyman i presidences se perbashket te Bosnjes.
10 Nov 05
Media e pavarur e Sarajevos vazhdon te zbuloje histori te reja te uleta ne rradhet e partise Muslimane te Bosnjes ne pushtet, duke shtuar problemet dhe shqetesimet e udheheqesit te saj te moshuar.
10 Nov 05
Shendeti i Presidentit Franjo Tudjman po behet objekt i shume spekullimeve ne Kroaci ne prag te zgjedhjeve parlamentare. Ne rast se opozita fiton nje shumice prej dy te tretash, ajo mund te perpiqet te pakesoje pushtetin e tij pothuajse absolut.
10 Nov 05
Rumania dhe Bullgaria, qe te dyja kandidate per bisedime per pranim te shpejte ne Bashkimin Europian, kane shkembyer ofendime gjate javes se kaluar mbi ate qe media e tyre e ka konsideruar 'lufte per pushtet'.
10 Nov 05
Opozita Serbe e bashkuar nuk u materializua ne Stamboll, por u arrit marreveshje per nje numer ceshtjesh te rendesishme, perfshire edhe pjesemarrjen ne Paktin e Stabilitetit ne Ballkan.
6 Sep 05
Vrasja e klerikut te larte duket se ka nxjerre ne drite mosmarreveshjet ndermjet Muslimaneve te moderuar dhe te rinjve perfaqesues te linjes se ashper.

Pages