Serbia | Institute for War and Peace Reporting

Serbia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Nacionalisti Serb i famshem Vuk Draskovic - gjithnje i gatshem te evokoje shekujt e sundimit Otoman Turk ndaj atdheut te tij - vizitoi Stambollin javen e kaluar me oferta per OSBE, drejtuesit e rinj te fatit Serb.
10 Nov 05
Ushtaret e Batalionit te III Holandez kane shpetuar nga kritikat e ashpra nga hetuesit e OKB qe kane studjuar masakren e Srebrenicas. Ky lajm eshte mirepritur me nje ndjenje lehtesimi ne qarqet zyrtare Holandeze - por me nje zemerim te madh nga te mbijetu
10 Nov 05
Kosova eshte nje vakum ligjor, me ligje te papercaktuara, me gjykates qe mungojne dhe me gjykata te pajisura keq. Krimet nuk denohen, ceshtjet gjyqesore vonohen, dhe i gjithe kuadri ligjor eshte politizuar.
10 Nov 05
Kerkesat e Shqiptareve etnike per pavaresi dhe raprezaljet e vazhdueshme kunder Serbeve po minojne moralin dhe kuptimin e qellimit te veprimtarise te organizmave nderkombetare qe veprojne ne Kosove.
10 Nov 05
Komuniteti nderkombetar eshte akoma i pavendosur se kur do te mbaje zgjedhjet e para te lira ne Kosove.
10 Nov 05
Ish Shefi i Shtabit te Ushtrise Jugosllave Momcilo Perisic thote se skuadra trupash te paguara mire dhe te stervitura neper beteja po krijojne baza ne Mal te Zi - besnike vetem ndaj Beogradit dhe duke paralajmeruar probleme per republiken e vogel.
10 Nov 05
Levizja per Riperteritje Serbe me ne fund ka bere publike provat per akuzen e saj se Sherbimet Sekrete Shteterore Serbe kane qene te perfshira ne perpjekjen per te vrare udheheqesin e partise Vuk Draskovic.
10 Nov 05
Me renien e Presidentit te saj, Kroacia ka nje mundesi te ndahet nga e kaluara dhe te largohet politikisht nga Ballkani per te hyre ne Europen Perendimore. Por trashegimia e Franjo Tudjman do te vazhdoje te rendoje ne te ardhmen e saj…
10 Nov 05
Arrestimi i pese mercenareve te cilet thuhet te jene rekrutuar nga Franca per te vrare Slobodan Miloshevicin ka shkaktuar nje sere akuzash te cuditeshme te planifikuara per te shkarkuar fajet dhe krimet e Beogradit mbi te akuzuarit si “vrases”.
10 Nov 05
Nga Mufail Limani ne Prishtine

Pages