Serbia | Institute for War and Peace Reporting

Serbia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Nje qytet i vogel ne kufirin e Malit te Zi me Kosoven eshte bere parajsa e kontrabandisteve dhe nje shpetim per Shqiptaret e Kosoves te cilet jane te desheruar te blene pashaportat dhe makinat qe u jane vjedhur gjate pranveres. Nderkohe, aty zhvillohet ed
10 Nov 05
Goditja me arme e Momcilo Trajkovic te Dielen ka konfirmur rendesine e Keshilli Kombetar Serb per Serbet e mbetur ne Kosove te krijuar rishtazi.
10 Nov 05
Nje gjykate lokale ne Serbi ka urdheruar paraqitjen e Bill Clinton me akuza per krime lufte. Por kjo eshte me teper nje propagande per te fshehur gjendjen e rende ne te cilen ndodhet sistemi juridik i politizuar ne Serbi.
10 Nov 05
Paramilitaret e detyruar te largohen nga Kosova jane zhvendosur ne Mal te Zi, disa per te gjetur nje vend per tu fshehur dhe disa per te zene nje vend ne polici.
10 Nov 05
Thirrjet per autonomi po shtohen ne provincen e mbetur ne Serbi, duke shkaktuar mosmarreveshje brenda levizjes se opozites.
10 Nov 05
Mali i Zi ka ndermarre nje hap te madh largimi nga zona e Jugos ne drejtim te zones Europiane duke futur marken Gjermane si monedhe zyrtare te saj.
10 Nov 05
Ndersa komuniteti nderkombetar e pranon se per rindertimin e Kosoves do te duhen miliarda dollare Amerikan, investitoret e huaj perballen me rreziqe serioze nese duan te investojne parate e tyre.
10 Nov 05
Me nje ndershmeri te pazakonte, OKB-ja ka pranuar fajin e saj ne vdekjen e mijera civileve te vrare nga forcat Serbe ne te ashtuquajturin "zone te sigurte" te OKB.
10 Nov 05
Opozita Serbe e bashkuar nuk u materializua ne Stamboll, por u arrit marreveshje per nje numer ceshtjesh te rendesishme, perfshire edhe pjesemarrjen ne Paktin e Stabilitetit ne Ballkan.
10 Nov 05
Kulti i personalitetit qe rrethon Presidentin Jugosllav Slobodan Miloshevic ka arritur nje shkalle me te larte gjate javeve te fundit pas thirrjeve per ta shpallur ate "hero kombetar".

Pages