Asia | Institute for War and Peace Reporting

Asia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
16 May 99
Nje fushate e shkurter e ashper eshte duke u shnderruar ne nje lufte te zgjatur shkaterimtare. A eshte koha per te ndaluar bombardimet kur kosto njerezore "e nderhyrjes humanitare" behet teper e larte?
24 Mar 99
Ndersa Perendimi pergatitet per sulme ajrore, njerezit ne Maqedoni kane frike se Jugosllavia do te sulmoje ne hakmarrje te perdorimit si baze e NATO-s.
24 Mar 99
Ne ndryshim me sulmet ne Bosnje me 1995, NATO nuk e ka autorizimin e Kombeve te Bashkuara per te bombarduar. Gjithashtu ka shume mundesi qe ajo te gjendet perpara nevojes per te perdorur trupa tokesore. Sido qe te rrjedhin ngjarjet, NATO duket se do te qe
19 Feb 99
Koalicioni i ri qeveritar dhe administrata e pafuqishme presidenciale ne Maqedoni jane perfshire ne nje lufte te hapur, dhe provokimet e koheve te fundit rreth Kosoves dhe disa ceshtjeve te tjera te kryesuara nga Presidenti Gligorov rrezikojne te krijojne
12 Feb 99
Makinat ushtarake te NATO-s, helikoptere te forcave te OKB-se dhe ushtaret Maqedonas shihen kudo ne Maqedoni, ndersa forcat nderkombetare po zgjerohen ne kuader te nje vendosjeje ne Kosove. Ne kembim te ketij bashkepunimi te gjere me Perendimin, Shkupi sh

Pages