Asia | Institute for War and Peace Reporting

Asia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
7 Jul 00
Bumi i trafikut të paligjshëm të imigrantëve përmes Bosnjes mund të dëmtojë shanset e vendit për një integrim europian.
13 Jun 00
Serbët dynden në kinema për t'ju larguar realitetit të ashpër të regjimit të Millosheviqit.
23 May 00
Trafikantët shqiptarë të drogës po lulëzojnë në Kosovën e pas-luftës.
24 Mar 00
Vendosja e ligjit në dhe rreth Kosovës është e vetmja zgjidhje afatgjatë për problemet e rajonit.
11 Feb 00
Rindërtimi me ritme të shpejta i Serbisë nuk është ajo histori e suksesit dhe e ecjes përpara me ritme të shpejta sic paraqitet në televizionin shtetëror.
1 Feb 00
Kapitalet kineze po ndihmojnë regjimin e Beogradit, i cili është në gjendje të vështirë financiare.
13 Jul 99
Serbia po rinderton urat e saj - dhe mendjet e saj. Akademiket po rivleresojne shpirtin e Brezhnjevit. Kina mbeshtet Kryeministrin Jugosllav Momir Bu La To Vic. Dhe presidenti yne krenohet: “Vendi yne eshte me i liri dhe me demokratiku ne bote.”
23 Jun 99
Serbet duhet te ftohen te “ndajne rreziqet e ndertimit te demokracise se ardheshme” ne Kosove, thote gazetari i pavarur me i njohur ne province, Veton Surroi. Ai paralajmeron se refugjatet Serb nga Kosova do te gjejne ne Serbi nje vend “shume te keq per t
10 Jun 99
Per nje kohe te gjate OKB ka prodhuar nje politike te bute dhe te pa vendosur, por rezoluta e saj per Kosoven reflekton me force kushtet e diktuara nga NATO.
25 May 99
Clinton vazhdon akoma te thote jo, por NATO-ja duket se po drejtohet per nga dislokimi i trupave tokesore ne nje ambjent "jo te lejueshem".

Pages