Albania | Institute for War and Peace Reporting

Albania

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Kandidati i VMRO-DPMNE Boris Trajkovski fitoi zgjedhjet presidenciale ne Maqedoni, pavaresisht nga fjalet per mashtrim me vota, vecanerisht ne perendim te vendit. Por cfare domethenie ka kjo per harmonine etnike ne vend?
10 Nov 05
Me 13 Dhjetor OKB u arrit nje pakt per krijimin e nje Administrate te Perkoheshme me pjesemarrjen e Hashim Thacit dhe Ibrahim Rugoves. Por a mundet te ndaloje pershkallezimin e dhunes ne province nje perfshirje me e madhe e Shqiptareve ne ekzekutiv?
10 Nov 05
Pas te gjitha betejave qe ka nisur dhe humbur ne rajon, presidenti Jugosllav Slobodan Miloshevic se fundi ka drejtuar vemendjen mbi Malin e Zi thote presidenti Milo Djukanovic.
9 Nov 05
Ekspertët kanë frikë se ish presidenti mund tu shpëtojë akuzave për genocid për shkak se ato duhet të provohen me prova të shumta përtej cdo dyshimi.
9 Nov 05
Kryetari i gjykatës paralajmëron se gjyqet mund të vonohet apo edhe të anullohen pasi disa anëtarë të OKB-së kanë vonuar pagesat e tyre.
9 Nov 05
Prokurori ka kundërshtuar thëniet e ekspertit dëshmitar të Millosheviqit për historinë e Kosovës.
9 Nov 05
I pandehuri po paraqet një numër akademikësh në një përpjekje për të provuar se Serbia nuk ka pasur plane ekpansioniste në vitet tetëdhjetë.
6 Oct 05
Dikur i adhuruar si shpëtimtar i kombit, gabimet e të akuzuarit të fundit të Hagës Ljube Boshkovski përfundimisht zemëruan edhe adhuruesit e tij më të mëdhenj në media.
6 Oct 05
Raporti i rri kritikon ahspër status quo-n dhe kërkon aksion të guximshëm.
30 Sep 05
Ndërprerja e rekrutimit ushtarak ka për qëllim të ofroj Bukureshtin më afër partnerëve të saj në NATO.

Pages