Albania | Institute for War and Peace Reporting

Albania

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Kerkesat e Shqiptareve etnike per pavaresi dhe raprezaljet e vazhdueshme kunder Serbeve po minojne moralin dhe kuptimin e qellimit te veprimtarise te organizmave nderkombetare qe veprojne ne Kosove.
10 Nov 05
Komuniteti nderkombetar eshte akoma i pavendosur se kur do te mbaje zgjedhjet e para te lira ne Kosove.
10 Nov 05
Treguesit makroekonomik jane ne nivele te mira ne Shqiperi, pavaresisht nga impakti i krizes ne Kosove. Por kriminaliteti i larte dhe korrupsioni, si edhe mungesa e deshires politike, vazhdojne te mbajne larg investimet e huaja.
10 Nov 05
Me renien e Presidentit te saj, Kroacia ka nje mundesi te ndahet nga e kaluara dhe te largohet politikisht nga Ballkani per te hyre ne Europen Perendimore. Por trashegimia e Franjo Tudjman do te vazhdoje te rendoje ne te ardhmen e saj…
10 Nov 05
Nga Mufail Limani ne Prishtine
10 Nov 05
Kosova nuk eshte akoma gati per zgjedhje: Te mbash zgjedhje tani, ne ambjentin e tanishem politik dhe social rrezikon te shkaktosh me teper destabilitet.
10 Nov 05
Frika e krimit po merr forma te cuditeshme ne Kosove, me shtimin e zerave se disa banda po rrembejne femijet per te marre organet e tyre te trupit. Pergjigja e perfaqesuesit te OKB Bernard Kouchner per kete problem mund tu duket disave si jo me pak eksent
10 Nov 05
I rrembyer me 3 Dhjetor nga nje skuader speciale e policise Serbe dhe qe prej asaj kohe pa asnje lajm rreth tij, Teki Bokshi, avokati Shqiptar nga Kosova i cili perpiqet per lirimin e rreth 2,000 Shqiptareve etnike te cilet akoma mbahen ne burgjet Serbe,
10 Nov 05
Shqiptaret e Kosoves jane mesuar te jetojne sipas nje kodi moral tradicional qe - ndermjet te tjerave - drejton edhe sjelljen e grave ne publik. Mberritja e prostitucionit te organizuar tregon se si shume gjera te tjera ne provincen e rrenuar, edhe ky kod
10 Nov 05
Incidenti i ndodhur ne aeroportin e Podgorices javen e kaluar ishte kulmimi i disa konfrontimeve me te vogla ne mes te Beogradit dhe Podgorices te cilat po pengojne perpjekjet e Malit te Zi per tu shkeputur dhe per te dale me vete ne skenen Ballkanike.

Pages