Albania | Institute for War and Peace Reporting

Albania

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Ndersa Mali i Zi shkon drejt pavaresise fiskale nga Serbia, turneu i fundit i Milo Djukanovic ne kryeqytetet Europiane duket si nje perpjekje per te siguruar mbeshtetje nderkombetare per Malin e Zi perpara shkaterrimit perfundimtar te federates.
10 Nov 05
Nje qytet i vogel ne kufirin e Malit te Zi me Kosoven eshte bere parajsa e kontrabandisteve dhe nje shpetim per Shqiptaret e Kosoves te cilet jane te desheruar te blene pashaportat dhe makinat qe u jane vjedhur gjate pranveres. Nderkohe, aty zhvillohet ed
10 Nov 05
Rumania dhe Bullgaria, qe te dyja kandidate per bisedime per pranim te shpejte ne Bashkimin Europian, kane shkembyer ofendime gjate javes se kaluar mbi ate qe media e tyre e ka konsideruar 'lufte per pushtet'.
10 Nov 05
Qe prej javesh nje "diktature" rektoresh dhe kancelieresh te vendosur nga shteti kane siguruar qe universitetet e Serbise te mos shfaqin reputacionin e tyre dhe te qendrojne jashte fushates se tanishme te protestave anti rregjimit.
10 Nov 05
Ilir Meta, kryeministri i ri, ka nje pozicion te paanshem mbi Kosoven dhe premton rezultate te shpejta ne betejen per te vendosur rregull dhe per te crrenjosur korrupsionin.
10 Nov 05
Me nje ndershmeri te pazakonte, OKB-ja ka pranuar fajin e saj ne vdekjen e mijera civileve te vrare nga forcat Serbe ne te ashtuquajturin "zone te sigurte" te OKB.
10 Nov 05
Opozita Serbe e bashkuar nuk u materializua ne Stamboll, por u arrit marreveshje per nje numer ceshtjesh te rendesishme, perfshire edhe pjesemarrjen ne Paktin e Stabilitetit ne Ballkan.
10 Nov 05
Nacionalisti Serb i famshem Vuk Draskovic - gjithnje i gatshem te evokoje shekujt e sundimit Otoman Turk ndaj atdheut te tij - vizitoi Stambollin javen e kaluar me oferta per OSBE, drejtuesit e rinj te fatit Serb.
10 Nov 05
Ushtaret e Batalionit te III Holandez kane shpetuar nga kritikat e ashpra nga hetuesit e OKB qe kane studjuar masakren e Srebrenicas. Ky lajm eshte mirepritur me nje ndjenje lehtesimi ne qarqet zyrtare Holandeze - por me nje zemerim te madh nga te mbijetu
10 Nov 05
Kosova eshte nje vakum ligjor, me ligje te papercaktuara, me gjykates qe mungojne dhe me gjykata te pajisura keq. Krimet nuk denohen, ceshtjet gjyqesore vonohen, dhe i gjithe kuadri ligjor eshte politizuar.

Pages