Albania | Institute for War and Peace Reporting

Albania

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Vendosmeria e koheve te fundit e Perendimit per te hetuar rreth krimeve te luftes ne Kosove rrezikon te shihet si “drejtesia e fituesve”.
10 Nov 05
Udheheqesit e shteteve te cilet u takuan te Premten ne Sarajevo per te diskutuar nje pakt stabiliteti per Ballkanin, do te jene keshilluar keq ne se perdorin eksperiencen e Perendimit ne Bosnje si nje model per Kosoven pa vleresuar me pare krejtesisht dhe
10 Nov 05
Tani qe epoka e Milloshevicit ka mbaruar - dhe kjo eshte e sigurt - Serbet duhet te mesohen qe te çlirojne vetvehten ngapesha e rende e historise dhe deshira destruktive per ta bere dhe ribere ate bga e para.
10 Nov 05
Planet e publikuara per te emeruar kengetaren e pop-it Zorica Brunclik ne postin e Ministrit te Kultures, perbejne fillimet e luftes totale te Millosheviçit ne art. Por mbase kjo mund te jete nje perpjekje tjeter per te fituar votat e votuesve dembele dhe
10 Nov 05
Paaftesia Kroate per te luftuar mbeturinat e historise se saj fashiste te Luftes se Dyte Boterore, doli edhe nje here ne pah me ribotimin e librit Mein Kampf, te Udheheqesit Nazist Gjerman Adolf Hitler nga nje botues Kroat.
10 Nov 05
Nga Chris Bennet ne Bruksel dhe Laura Rozen ne Prishtine .(Botuar ne 25 Shtator 1999)
10 Nov 05
Fatos Nano dhe Sali Berisha, dy armiq te betuar te cilet jane ne polet e kunderta te politikes Shqiptare, jane perballur me sfidat e kolegeve te tyre te rinj. Beteja ka qene e ashper - dhe tashme ka shkaktuar nje viktime.
10 Nov 05
Shpresa e Perendimit - se nje brez i ri do te sjelle normalitet ne skenen politike Shqiptare - eshte shkaterruar. Ne fakt, te medhenjte jane rikthyer perseri ne skene, por kesaj rradhe mosmarreveshjet e njohura mund te kene pasoja rajonale.
10 Nov 05
Gjate diteve te fundit jane ngritur disa ura mbi ndarjen e krijuar ndermjet udheheqesve te opozites Serbe dhe figures politike rebele te Vuk Draskovicit, duke rritur mundesine e krijimit te nje opozite te bashkuar ndaj regjimit te Slobodan Miloshevicit.
10 Nov 05
Dislokimi i trupave te tjera ne rajonin e dominuar nga Muslimanet ne Serbi kane shkaktuar frike se Miloshevic mund te pergatise nje konflikt te ri ne shtepine e tij.

Pages