Albania | Institute for War and Peace Reporting

Albania

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Nga Artan Puto
10 Nov 05
Nga Fron Nazi
10 Nov 05
Nga Dejan Anastasijevic
10 Nov 05
Maqedonia dhe Bullgaria kane arritur nje zgjidhje te rendesishme te problemeve te gjuhes, minoriteteve etj. Por kjo eshte shoqeruar me debate te forta ne te dy vendet.
10 Nov 05
Nuk eshte e pamundur qe ofensiva e rrezikeshme e NATO-s te kete sukses, megjithese ajo ndoshta nuk do te kete sukses ashtu si e pret NATO.
10 Nov 05
Ndersa terrori rritet ne Kosove, dhe rrefugjatet dynden drejt Shqiperise, Tirana ben thirrje per nderhyrje te NATO-s me ane te trupave tokesore per te ndaluar dhunen.
10 Nov 05
Beteja e propagandes shkon deri ne te kaluaren e lashte. Serbia zyrtare krenohet me historine e saj heroike dhe te qendreses. Problemi i vetem jane faktet.
10 Nov 05
Akuzimi i Miloshevicit per krime lufte do te coje ne zgjidhjen e krizes vetem ne se udheheqesit Perendimore do te kene deshiren dhe vullnetin per ti shkuar asaj deri ne fund. Kjo do te thote dislokimi i trupave ne Serbi.
10 Nov 05
Fundi i luftes duhet te shenoje fillimin e nje politike te re decisive per ndertimin e demokracise, zhvillimin dhe paqen e vertete ne te gjithe rajonin.
10 Nov 05
Megjithese te deshiruar per tu kthyer ne shtepite e tyre, shume refugjate Kosovare neper kampet e Shqiperisepo presin me durim qe te marrin nje sinjal per tu kthyer ne Kosove nga agjensite e ndihmave.

Pages