گردهمایی هلمندی ها برای تعویق انتخابات

برخی ها باور دارند که این گردهمایی از سوی حامیان رییس جمهور کرزی که خواهان تمدید دوره ریاست جمهوری او هستند، تنظیم گردیده بود.

گردهمایی هلمندی ها برای تعویق انتخابات

برخی ها باور دارند که این گردهمایی از سوی حامیان رییس جمهور کرزی که خواهان تمدید دوره ریاست جمهوری او هستند، تنظیم گردیده بود.

منتقدان حکومت افغانستان هوشدار داده اند که نگرانی ها درمورد ناامنی در ولایات ناامنی چون هلمند نباید بعنوان دلیل برای جلوگیری از انتخابات ماه اپریل 2014 استفاده شود.

 

در جلسه عمومی که بزرگان قومی ماه گذشته در لشکرگاه مرکز ولایت هلمند برگزار کرده بودند و صدها تن در آن اشتراک کرده بودند، تقاضاهایی چون تعویق انتخابات، افزایش کارهای بازسازی و بازنگری قانون اساسی و قانون انتخابات در یک لویه جرگه مطرح گردید.

جان محمد خان، کلان قوم که در آن جلسه اشتراک کرده بود گفت که حکومت باید قبل از برگزاری هرگونه انتخابات مشکل ناامنی را در مناطق پشتون نشین حل کند.

او گفت: "ما انتخاباتی را نمی خواهیم که در آن شورشیان مخالف بینی، انگشت و گوش مردم را مانند انتخابات های قبل ببرند. ما از کرزی می خواهیم که لویه جرگه ی را دعوت کرده و انتخابات را تا زمانی که امنیت در ولایات غربی و جنوبی کشور تامین نشده است، به تعویق اندازد."

سایر اشتراک کنندگان اظهار نمودند که طالبان از همین حالا مردم را تهدید کرده اند که درصورت اشتراک در انتخابات با عواقب تلخی روبرو خواهند شد.

مولوی مهر دل، یکی دیگر از رهبران محلی گفت: "طالبان می گویند هرکسی را که در انتخابات شرکت کند خواهند کشت. پس آیا کسی در چنین وضعیت در انتخابات سهم می گیرد؟ ما نمی خواهیم برای انتخاب یک رییس جمهور صدها افغان کشته و معیوب شوند."

عطاالله خان، یکی دیگر از اشتراک کنندگان گردهمایی تایید کرد در شرایطی که نیروهای خارجی کشور را ترک می کنند و نیروهای امنیتی ملی باید به تنهایی از پس مشکلات بر آیند، طالبان تلاش دارند در برابر انتخابات کارشکنی کنند.

عطا الله خان گفت: "آنها همیشه به مردم می گویند که در سال 2014 اوضاع را به نفع خود تغییر خواهند داد و اینکه می خواهند قبل از انتخابات حملات شان را افزایش دهند تا مانع برگزاری آن شوند." او افزود که طالبان از مسلمانان واقعی خواسته اند که انتخابات را قطغن کنند تا بجای آنچه آنها حکومت "دست نشانده امریکایی ها" در کابل می خوانند، یک حکومت اسلامی ایجاد شود.

شورشیان افغان اخیراً حملات شان را افزایش داده اند و هفته گذشته قراردادی های ناتو در کابل را هدف قرار دادند. حمله انتحاری دیگری ماه گذشته در نزدیکی قصر ریاست جمهوری و دفتر سی آی ای در پایتخت افغانستان راه اندازی شد.

وزارت داخله افغانستان گزارش داده است که تلفات پولیس در سه ماه گذشته 22 درصد افزایش یافته است و علت آن را روند انتقال مسوولیت و کمبود تجهیزات نیروهای امنیتی در شرایطی دانسته اند که حملات شورشیان شدت یافته است.

علیرغم ادعاها مبنی بر اینکه برگزاری انتخابات در سال آینده غیرموجه می باشد، برخی مفسرین رییس جمهوری حامد کرزی را متهم به بهره برداری از اوضاع برای تمدید دوره ریاست جمهوری اش یا کسب فرصت برای گزینش جانشین مورد نظرش می کنند. کرزی که نمی تواند بار دیگر در انتخابات اشتراک کند، این ادعاها را بطور مکرر رد کرده است.

فضل الرحمن اوریا، سخنگوی ائتلاف ملی گفت که امنیت پیش زمینه مهم هر انتخابات می باشد و یاد آور شد که برخی مناطق هنوز در معرض خطر ناامنی قرار دارند. در عین حال او اظهار داشت که ادارات مسوول امنیتی وعده سپرده اند که در جریان انتخابات آرامش را تامین کنند وى  ادعا کرد که جلساتی مثل آنچه در هلمند برگزار گردید از سوی حامیان کرزی برگزار می شود.

او افزود: "هیچ شکی نیست که هلمند ناامن است، ولی درین نیز شکی نیست که تیم کرزی اینگونه فعالیت ها را تنظیم می کند. کرزی و تیم اش باید به هرصورت کنار روند... حتی اگر ادارات امنیتی بگویند که قادر به تضمین امنیت برای انتخابات نمی باشند، بازهم توجیهی برای باقی ماندن کرزی در قدرت وجود نخواهد داشت."

حبیبه سادات، نماینده پارلمان از ولایت هلمند نیز تایید کرد که اشتراک کنندگان گردهمایی دقیقاً از خواسته های همه باشندگان آن ولایت نمایندگی نمی کردند ا و گفت که  گمان می کند متحدان کرزی در عقب صحنه گردهمایی را هدایت کرده اند.

او گفت: "قانون باید اجرا شود. قانون هیچ عذری را نمی پذیرد. انتخابات باید برگزار شود، و کسی که با اکثریت قاطع انتخاب می شود باید به قدرت برسد."

سادات پذیرفت که مشکلات امنیتی در تعدادی از ولسوالی های شمالی هلمند ادامه دارد ولی به گفته ی او تهدید جدی در برابر انتخابات ریاست جمهوری نيست .

مسوولان ولایت هلمند به آی دبلیو پی آر گفتند که به جز چند مورد استثنایی در سراسر ولایت می تواند انتخابات را برگزار کرد.

دگروال غلام ربانی قوماندان امنیه هلمند گفت: "به جز ولسوالی های باغران و دیشو در مناطق دیگر هلمند مشکلی وجود ندارد. اگر کسانی می گویند امنیت نیست و انتخابات نباید برگزار شود، نظر شخصی خودشان است."

ربانی گفت که تاکنون مسوولان حکومتی هلمند در فعالیت های مقدماتی آمادگی ها برای انتخابات با مشکلات مواجه نشده اند.

او افزود: "نیروهای ما- اردو و پولیس ملی و استخبارات- با هم کار می کنند. ما برای انتخابات پلان های خیلی خوبی داریم... ما همچنان به مردم اطمینان می دهیم که انتخابات در ولسوالی ها برگزار خواهد شد."

عبدالهادی داوری، رییس دفتر کمیسیون مستقل انتخابات در هلمند گفت که مسوولیت ملاحظات امنیتی به دفتر مرکزی کمیسیون در کابل ارتباط می گیرد و ازانجا با پولیس و اردو هماهنگی صورت می گیرد.

او گفت: "ما بر اساس دساتیر آنان کار می کنیم، اما نیروهای امنیتی به ما اطمینان داده اند که در سراسر کشور مشکلی وجود ندارد."

داوری گفت که 219 دفتر انتخاباتی در ولایت هلمند باز شده است، البته مناطق تحت کنترل طالبان مثل ولسوالی باغران مستثنی می باشند.

باوجود این گونه اطمینان دهی، عده ای از باشندگان هلمند می گویند که مناطق آنان خیلی ناامن است و اشتراک در انتخابات برای شان خیلی سخت است.

سید رسول، باشنده ولسوالی سنگین گفت: "ما نمی توانیم در منطقه تذکره خود را با خود بگردانیم. طالبان تهدید کرده اند که اگر ببینند کسی تذکره، کارت رای دهی یا کدام سند دولتی دیگر نزد خود دارد، مجازات خواهد شد و باید مردم از حکومت دوری کنند."

رسول ادامه داد: "مدتی قبل، من با یک طالب صحبت کردم، از او پرسیدم چرا آنها از داشتن تذکره مردم را ممانعت می کنند، درحالیکه تذکره هویت افغانی ما را نشان می دهد. او گفت این درست است، اما هیچ سند این حکومت معتبر نیست."

گل احمد احسان گزارشگریست که از سوی آی دبلیو پی آر تربیت شده است.

Afghanistan
Elections
Frontline Updates
Support local journalists