تشويق ساکنان مناطق شرق افغانستان به اشتراک در انتخابات

.گروه های جوانان در ننگرهار ساکنان آن ولایت را به اشتراک در انتخابات سال آینده تشویق می کنند

تشويق ساکنان مناطق شرق افغانستان به اشتراک در انتخابات

.گروه های جوانان در ننگرهار ساکنان آن ولایت را به اشتراک در انتخابات سال آینده تشویق می کنند

گزارشی از هجرت الله اختیار از ولايت ننگرهار

گروه های جامعه مدنی در ولایت ننگرهار کمپاین آگاهی دهی را برای بالا بردن تعداد رایدهندگان انتخابات سال آینده به راه انداخته اند.

در انتخاباتی که قرار است در اپریل سال 2014 برگزار شود، رییس جمهور جدید افغانستان انتخاب خواهد شد، زیرا حامد کرزی که از سال 2001 تاکنون به این پست کار کرده است، دیگر حق کانددید شدن را ندارد.

درحالیکه نیروهای ناتو تا پایان سال آینده از افغانستان خارج خواهند شد، انتخاب رییس جمهور معتبر یک امر بسیار حساس می باشد. اما کسانی که برای تشویق مردم- بخصوص جوانان- به رایدهی کار می کنند، را دشواری را پیش رو دارند، بخصوص در شرایطی که شک و تردیدهای وسیعی نسبت به دمکراتیک بودن روند انتخابات وجود دارد.

افغانهای زیادی از وجود تقلبات در انتخابات قبلی ریاست جمهوری شکایت دارند و به این باورند که اشتراک در انتخابات سال آینده بیهوده خواهد بود، زیرا به گفته آنان در مورد نتیجه انتخابات از قبل تصمیم گرفته می شود.

زلمی باشنده ولایت ننگرهار گفت: "ما چرا وقت خود را ضایع کرده و جان خود را به خطر اندازیم؟ گذشته از آن، اینکه چه کسی دوباره به قدرت برسد، کار ایالات متحده و متحدین اش است. رای ما ارزشی ندارد. صندوق های رایدی صرفاً برای فریب جامعه بین المللی گذاشته می شود و بس."

مدثر واصل باشنده ولسوالی کامه نیز میلی به اشتراک در انتخابات ندارد.

او گفت: "ما در دو انتخابات گذشته اشتراک کردیم. مردم بخاطر انتخابات کشته شدند. بینی و گوش بعض افراد بخاطر انتخابات بریده شد. نتیجه انتخابات به قدرت رسیدن یک سیستم فاسد بود. رشوه ستانی، سرقت و چپاول به اوج خود رسید، آرا و آرزوهای مردم قربانی شد و 90 درصد مردم از رایدادن پشیمان شده اند."

او پیشبینی کرد که "این بار نیز همان اتفاق خواهد افتاد. یک مشت دزد قدرت را ترک کرده و تعدادی دیگر جایشان را پر خواهند کرد."

اما عبدالبصیر سباوون رییس انجمن ( مثبت بدلون ) به این باور است که یگانه راه پیش روی افغانستان انتخابات دمکراتیک است، و آگاهی دادن به مردم درمورد اهمیت انتخابات بسیار مهم می باشد.

او گفت :"ما در شهر جلال آباد برای جوانان کنفرانس برگزار می کنیم، و از استادان پوهنتون و فعالین جامعه مدنی می خواهیم که برای آنان سخنرانی کنند. ما به مردم نمی گوییم به چه کسی رایه بدهند، اما اهمیت اشتراک در انتخابات و مسوولیت های شان را نسبت به کشور و هموطنان شان شرح می دهیم."

هدایت الله ستانکزی باشنده ننگرهار گفت که او و دوستانش پس از اشتراک در مجلسی که از سوی انجمن ( مثبت بدلون ) برگزار شده بود، نسبت به انتخابات برداشت مثبت تری پیدا کرده اند.

او گفت: "من حالا اطمینان دارم که انتخابات یگانه گزینه است." او می گوید نه تنها خودش در انتخابات شرکت خواهد کرد، بلکه از جوانان دیگر نیز خواهد خواست تا رای شان را به کار ببرند. "رای ندادن خیانت به خود و کشور می باشد. سیستمی که بزور اسلحه ایجاد شده باشد، به مردم خدمت نمی تواند."

تعدادی از فعالان همچون مطیع الله احمدزی، رییس امور جوانان ننگرهار که در چوکات وزارت اطلاعات و فرهنگ کار می کند، برای نشر پیام شان به مناطق دیگری نیز سفر می کنند. تاکنون او و دوستانش به ولایت کابل سفر کرده اند، و باوجود مشکلات مالی و امنیتی که در برابر شان قرار دارد، می خواهند به ولایت های لغمان و کنر نیز در آینده نزدیک سفر کنند.

احمدزی گفت: "زمانی که ما به کدام ولایت می رویم، شعار و پیام ما این است که باید در انتخابات آینده سهم فعال بگیریم و در گزینش رهبری درست کمک کنیم." او افزود که آگاهی دهی به جوانان حیاتی است زیرا آنان اکثریت نفوس کشور را تشکیل می دهند. "آینده رهبری افغانستان باید توسط جوانان و طبق آرزوهای آنها ساخته شود."

در ننگرهار، نهادهای محلی سفر فعالان شان را به مناطق پر خطر با همکاری گروه های مستقر در جلال آباد مرکز آن ولایت تنظیم می کنند.

سید سمیع الله رییس انجمن جوانان ولسوالی سرخرود در شمال آن ولایت گفت که همه فعالیت های آنان در راستای آگاهی دهی برای اشتراک در انتخابات آینده بصورت داوطلبانه صورت می گیرد.

او گفت "ما از هیچ کسی حمایت مالی دریافت نکرده ایم، زیرا {ترویج دمکراسی} یک مسوولیت ملی است، " و افزود که امیدوار است جوانان نقش سفیر را در میان مردم محل شان بازی کنند، و به آنان در مورد انتخابات آگاهی داده و به دادن رای تشویق کنند.

با آنکه مسوولان در دفاتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات از ابراز نظر درمورد سطح علاقه مندی مردم نسبت به انتخابات پیش رو ابا ورزیدند، اما از فعالیت های گروه های جامعه مدنی استقبال کردند.

روح الله مهمند، رییس آگاهی عامه کمیسیون مستقل انتخابات در ننگرهار گفت: "این تلاش جامعه مدنی بسیار مثبت و موثر می باشد. تشوق مردم به شرکت در انتخابات تنها مسوولیت کمیسیون مستقل انتخابات نیست؛ بلکه هر افغان حق دارد دیگران را تشویق کند، چون انتخابات یک روند ملی است و همه ملت باید دران سهم بگیرد."

سید خالد سادات، تحلیلگر امور سیاسی در ننگرهار گفت که اینگونه تلاش های مردم می تواند نقش مهمی در تغییر جامعه افغانی بازی کند.

او گفت: "مردم ما پس از گذشت 12 سال بسیار ناامید شده اند. آنها واقعاً به تنگ آمده اند، اما افغانهای آگاه وظیفه دارند تا با مردم کار کنند و به آنان امیدواری بدهند."

سادات گفت که تعلیم رای دهندگان باید بر تشویق مردم به انتخاب کاندیدان به اساس راستکاری، تجربه و توانایی شان نه بر اساس سوابق سیاسی و قومی آنان، متمرکز باشد.

او افزود: "افغانها باید بدانند که هیچ کسی مشکلات آنان را حل نخواهد توانست، مگر آنکه خودشان درد کشور خود را مداوا کرده و برای بازسازی و تامین امنیت آسیتن بر بزنند." 

هجرت الله اختیار گزارشگریست در ننگرهار که از سوی آی دبلیو پی آر تربیت شده است.

Afghanistan
Elections
Frontline Updates
Support local journalists