گزارش آی دبلیو پی آر درمورد مشکلات هندوان به گوش رییس جمهور افغانستان رسید

.بزرگان هندوان و سیکهـ های افغانستان می گویند گزارش آی دبلیو پی آر، صدای شان را به گوش بلندترین مقام کشور رساند

گزارش آی دبلیو پی آر درمورد مشکلات هندوان به گوش رییس جمهور افغانستان رسید

.بزرگان هندوان و سیکهـ های افغانستان می گویند گزارش آی دبلیو پی آر، صدای شان را به گوش بلندترین مقام کشور رساند

Wednesday, 18 September, 2013

رییس جمهور کرزی، باخواندن گزارش مشکلات هندوان وسیکهـ های افغانستان، نمایندگان آنها را ملاقات کرده و فرمان داد تا به مشکلات هندوان رسیدگی شود. جامعه ای کوچک،  روزهایسخت هندوها و سکهه های افغان گذرانیده اند. دامنه این سختی ها از تحقیر عمدی تا مبارزه ضد ایجاد محلی برای سوزندان مردگان هندو و سیکهـا ، درمنطقه جنوب شرقی کابل به نام قلعه چه، را در بر می گیرد.

باجان سینگهـ ، دکانداردر شهرکابل گفت:«زنان ما ازخانه بیرون نمی توانند بروند. اگراطفال ما به مکتب می روند، هم صنفان شان، آنها به خاطر هندو بودن، تحقیر می کنند. تعدادی از برادران هندوی ما، مورد ضرب و شتم قرارگرفته اند و پولهای شان دزدیده شده اند».

یکی از نگرانی های هندوان و سیکهـ های که با ما مصاحبه کرده اند این بود که گویا مقام ها مشکلات و حقوق ایشان را نادیده می گیرند. آنها ازسال قبل تاکنون چندبار تظاهرات و گردهمایی هایی داشته اند تا صدای شان را به گوش مقام ها برسانند.

سخنگوی حکومت، رفیع فردوس، گفت که رییس جمهور کرزی، خود، گزارش مرتبط به مشکلات هندوان و سیکهـ ها را خوانده و فرمان داد تا اقداماتی سریع برای رسیدگی به مشکلات هندوان و سیکهـ ها و همکاری با آنها روی دست گرفته شود.

فردوس گفت:«زمانیکه رییس جمهور این گزارش را خواند،‌امرکرد که به تمام نکات ذکرشده دراین گزارش رسیدگی شود». وی افزود که به زودی برنامه عملیاتی به حکومت فرستاده می شود تا به اساس آن اقدامات جدید روی دست گرفته شود. 

رویندار سنگهـ ، یک نماینده ازجامعه هندوان و سیکهـ ها درکابل، گفت زمانیکه این گزارش منتشر شد، رییس جمهور نمایندگان هندوان و سنگهـ را ملاقات کرد تا به مشکلات شان رسیدگی کند.

او گفت:«زمانیکه خبرنگار با ما مصاحبه می کرد به این خیال نبودیم که گزارش این مصاحبه ها این قدر توجه را به خود جلب کند. ما قبلا تجربه کرده بودیم که گزارشهای سایر رسانه ها آنقدر اثر ملموس نداشتند. برخلاف، اثر گزارش آی دبلیو پی آر، از حد توقعات ما بالا رفت».

یکی از اثرات آنی توجه رییس جمهور به نگرانی های هندوان و سیکهـ ها، صدور فرمان 4 سپتامبر بود که به تاسی از آن یک کرسی برای هندوان و سیکهـ های افغانستان در ولسی جرگه شورای ملی اختصاص می یابد .

سیکهـ ها و هندوان از زمانی درازی، روی این نکته اصرار داشتند. قانون گزاران یک ماه وقت دارند تا قانون ایجاد این کرسی برای هندوان و سیکهـ ها را به تصویب برسانند.

درحال حاضر، هندوان و سیکهـ ها، صرفا در مشرانو جرگه یک کرسی دارند که خانم انارکلی کوارهنریار آن را احراز کرده است.

داوود امین، معاون پولیس کابل می گوید که دراین اواخر به نیروهای پولیس امر شده است تا اقدامات جدی­ را برای حفاظت از هندوان و سیکهـ ها روی دست بگیرند. او افزود:«ما به پرسونل خود در سراسرکشور هدایت داده ایم تا در راستای تامین امنیت این اقلیت ها بیشتر توجه کنند».

صابرقدیر، خبرنگار آژانس خبری جرمنی DPA، گفت تعجب می کند که یک گزارش این قدر اثربه جا گذاشت.

او گفت:«این گزارش... باعث ملاقات رییس جمهور با هندوان و سیکهـ ها گشت تا وی برای رفع مشکلات هندوان و سیکهـ ها تعهداتی بدهد». او افزود:« من، همیشه گزارشهای آی دبلیو پی آر را می خوانم. زیرا که موثق و جامع می باشد. به همین خاطر دارای تاثیر خوبی هم است». 

وکیل نایبی، گزارشگر تلویزیون آریانا گفت درسی که از اثرگذاری این گزارش می توان گرفت آنست که گزارشها باید تا اندازه ای جذاب باشد که توجه مردم را به خود جلب کند.

نبی گفت:«هرگزارشگر باید تلاش کند تا گزارشهای موثق، مستند و جامعی چون گزارشهای آی دبلیو پی آر تهیه کند. چه این گونه گزارشها روی مردم و مقام ها تاثیرخواهد داشت».  

Afghanistan
Frontline Updates
Support local journalists