СБУ: Вертоліт під Слов'янськом збили "підготовлені іноземні військові фахівці"

СБУ: Вертоліт під Слов'янськом збили "підготовлені іноземні військові фахівці"

На території проведення АТО у Слов'янську діють підготовлені  висококваліфіковані іноземні військові фахівці. Про це йдеться у повідомленні Антитерористичного центру при СБУ.

"У ході проведення антитерористичної операції під Слов’янськом 2 травня декількома пусками ПЗРК (переносний зенітно-ракетний комплекс) був збитий військовий гелікоптер ЗС України. В районі комбікормового заводу здійснено вимушену посадку вертольоту ЗС України Мі24, який ішов парою. Один пілот загинув, один захоплений у полон.  Бойовиками також було обстріляно вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги та евакуації.Поранений один з медиків", - зазначили в СБУ.

"Зазначене свідчить, що на території проведення АТО діють підготовлені, висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які за свідченням російського керівництва мають зброю, придбану в мисливських магазинах", - заявили в СБУ.

Разом з тим у відомстві підкреслюють, що ураження гелікоптера, який знаходився на аеродромі у м. Краматорську, має ідентичні ознаки.

"Його знищення за оцінками фахівців було здійснено з відстані понад 1,5 км ракетою з противотанкового ракетного комплексу", - уточнили в АТЦ.

Також в СБУ заявили: встановлено, що за вказівкою лідера озброєних сепаратистів вживаються заходи щодо збору цивільного населення для використання в якості "живого щита"як у межах міста, так і на блокпостах.

Як відомо, раніше російські ЗМІ заявили, що у Слов'янську вранці 2 травня розпочався бій між українськими силовиками та сепаратистами. У ході АТО, за їх даними, нібито збито три вертольоти, одного пораненого льотчика привели у місто сепаратисти, його нібито забрала "швидка".

Джерело: Українська правда 

Оригінал статті: СБУ: Вертоліт під Слов'янськом збили "підготовлені іноземні військові фахівці"

Ukraine Reports
Ukraine
Conflict
Frontline Updates
Support local journalists