تقاضا های مبنی بر شفافیت حکومت های محلی در افغانستان

سخنگویان متهم به ناکامی در انجام وظایف شان شدند.

تقاضا های مبنی بر شفافیت حکومت های محلی در افغانستان

سخنگویان متهم به ناکامی در انجام وظایف شان شدند.

Tuesday, 31 March, 2015

 گزارش توسط کارمندان آی دبلیو پی آر- افغانستان

براساس گفته های سخنرانان در یک رشته از مناظره های آی دبلیو پی آر- حکومت های محلی در افغانستان نیاز دارند که فوراً چگونگی اطلاع دهی شان را بهبود بخشند و  به نگرانی های مردم در راستای شفافیت رسیدگی کنند..

در مناظره های ولایت های بلخ، بدخشان و دایکندی شکایات استماع شد که سخنگویان شاورال ها در اطلاع رسانی در مورد فعالیت های حکومت های محلی ناکام بوده اند. این موضوع باعث وسیع شدن فاصله  میان مسؤلین و جامعه شده است.

نورآغا شریفی، رییس نهاد حمایت از رسانه های آزاد درافغانستان (نی) در مناظرۀ که در شهر مزارشریف  برگزار شده بود، گفت که سخنگویان حکومت اطلاعات تأیید ناشده و نادرست را ارایه کرده اند.

اوگفت:" چندی قبل در یک رویداد سخنگویان حکومت حملۀ انتحاری را انفجار ناشی از بالون گاز گزارش داده است."

فیروز ایثار، یکتن از فعالان مدنی در ولایت بلخ اضافه کرد که سخنگویان همواره متعلق به گروه های خاص اند که می خواهند منافع آنها را تامین کنند.

سخنرانان در ولایت بدخشان گفتند که خلاء اطلاعات در رابطه به  نقش و اجرای حکومت محلی مردم را از حکومت بیگانه می سازد.

امام محمد سایی، استاد در پوهنتون فیض آباد مرکز اجرایی ولایت بدخشان گفت که ناکامی در شریک کردن اطلاعات می تواند عواقب ناگوار داشته باشد.

اوگفت:" زمانیکه مردم از کارکردهای حکومت آگاهی نداشته باشند آنها تصویر منفی از حکومت را ترسیم خواهند کرد."

لعل زاد صدیقی، یکتن از خبرنگاران گفت که مقامات به جلوگیری از شفافیت ادامه می دهند.

اوگفت:" مقامات محلی از قوانین رسانه ها و دسترسی به اطلاعات آگاهی ندارند بناً آنها کدام علاقۀ به شریک کردن اطلاعات با رسانه ها را ندارند."

گل محمد تنها، یکتن از خبرنگاران در ولایت بدخشان گفت که این نبود شفافیت بزرگترین مشکلات است که خبرنگاران این ولایت با آن روبرو اند.

احمد نوید فروتن، سخنگوی  شاه ولی الله ادیب، والی بدخشان، اذعان کرد که شریک کردن اطلاعات یک چالش بزرگ بود.

فروتن گفت:" در مرکز رسانۀ ولایت بدخشان یک پست است که  تا فعلاً من درآن باقی مانده ام، من قادر نیستم که تمامی اطلاعات از 28 ولسوالی این ولایت را جمع آوری کرده و به رسانه ها ارایه کنم."

محمد رضاء وحیدی، رییس رادیوی خصوصی(نسیم) گفت، که عملکرد حکومتی محلی  ضعیف بود  و سخنگویان کوشش نهایی خود را کردند که بر معلومات منفی سرپوش نهند.

اوگفت:" رسانه ها هیچگاهی درمورد موضوعات مهم چون بودیجه، حسابدهی و فساد آگاه نشده اند."

وحیدی اضافه کرد ازینکه خبرنگاران در ولایت دایکندی نمی توانستند حقیقت ها (فاکت ) ها را همراه حکومت محلی برسی کنند  مجبور بودند تا اطلاعات را از باشندگان محلی جمع آوری کنند.

شیر محمد انتظار، که به نمایندگی از مؤسسات غیرحکومتی در ولایت دایکندی صحبت می کرد، گفت که برای اولین بار وی متوجه شده است که عبدالحق شفق والی این ولایت یک سخنگوی داشته است. او در پنج سال گذشته شاهد کدام کنفرانس مطبوعاتی و یا خبرنامه از دفتر سخنگوی نبوده است.

محمد انور قاسمی، سخنگوی والی گفت که سال گذشته بنابر بروز اختلافات میان او و رییس اش سلطان علی ارزگانی که فعلاً بحیث والی برگزیده شده است، فقط  هفت روز در آن اداره کار کرده است.

قاسمی گفت:" از زمانیکه ارزگانی و دو والی دیگر به ولایت دایکندی آمده اند، ما هیچ کنفرانس مطبوعاتی را برگزار نکرده ایم." او اضافه کرد که وی گزارش روزانه اش را به دفتر رییس جمهوری درکابل می فرستد که با مردم شریک کند.

 

Frontline Updates
Support local journalists