موضوع مناظره جوانان کشور: رای­دهندگان خواستار کمک با پولیس و اردو

موضوع مناظره جوانان کشور: رای­دهندگان خواستار کمک با پولیس و اردو

IWPR
IWPR

عبدالرقیب نوری

درمناظره دو روز قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شورای ولایتی، مناظره کنندگان بر ضرورت حمایت مردم با نیروهای امنیتی تاکید کردند. 

این مناظره درشهر جنوب شرقی پکتیا برگزارشده بود. مناظره کنندگان گفتند که هر فرد مسوولیت دارد درجلوگیری از تهدید مردم به رای­دادن و سایر انواع تقلب­کاری که مشروعیت انتخابات را خدشه دار می­کنند، کمک کنند. آنها با تاکید خطاب به مردم گفتند که به سبب ناامنی از اشتراک در انتخابات دست نگه نداشته و به شورشگران نشان دهند که از آنان نمی­ترسند.  

بهایی جان یار سخنگوی ولایت پکتیا گفت:« ما اقداماتی را روی دست گرفته­ایم تا امنیت تمام مراکز رای­دهی را به درستی تامین کنیم. پولیس زن برای تلاشی زنان استخدام شده­اند. هم­چنان گروه­های امنیتی سیار تشکیل داده­ایم تا درصورت رخ دادن حادثه­ی به سرعت رسیدگی کنیم. علاوه برآن، یک مرکز هماهنگی ایجاد کرده­ایم که تمام موضوعات امنیتی پکیتا را هماهنگ کند.»

مناظره کنندگان شامل محمد شفاء مشفق رییس اداره فرهنگ و اطلاعات ولایت و احسان الله حمیدی رییس ولایتی موسسه انتخابات آزاد و شفاف افغانستان بود. روسای پولیس و هم­چنان سخنگوی ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات به این مناظره دعوت شده بودند و اما انها درجلسه شرکت نکردند.

مشفق به این محصلان گفت که آنها دراستانه­ی بازی کردن نقش کلیدی درتعیین سرنوشت آینده کشور قراردارند. وی خطاب به مقام­های محلی تاکید کرد که با گزارشدهی تقلب کمک کنند. وی هم­چنان از شبکه­های رسانه­ی این ولایت خواست تا در روز انتخابات میزان خطرات مراکز رای دهی را بیش ازاندازه برجسته نکنند. وی ادعا کرد که باید به نحوه گزارشدهی رخدادهای که ممکن رای دهندگان را از اشتراک درانتخابات باز می­دارد، توجه بیشتر نشان داده شود.

مشفق گفت:«هرافغان درمقام الله و نزد مردم کشور مسوولیت دارد تا درجهت برگزاری انتخابات شفاف کار کند. رسانه­ها  نیز باید از نشر گزارشهای برجسته شدن رخدادهای کوچک امنیتی جلوگیری کنند.»

تعدای ازاشتراک کنندگان ازمناظره کنندگان درمورد امکانات بالقوه تقلب­کاری درانتخابات پرسیدند. این محصلان گفت که آنها به بی­طرفی برخی از مقام­ها مظنون استند.

حمیدجان احساس باشنده ولسوالی لژه احمدخیل این ولایت گفت:«مردم دست به هرکار می­زنند تا از تقلب­کاری جلوگیری کنند. به عکس اگر درداخل کمیسیون مستقل افرادی باشند که درمقابل تقلب­کاری­ها چشم پوشی کنند، تلاش مردم بیهوده خواهد بود.»

یکی دیگر ازاشتراک کنندگان به نام احسان الله حمیدی ابرازنگرانی کرد که چون دربرخی از ولسوالی­ها مراکزمخصوص زنان نیست، این عامل ممکن است باعث شود مردان به نمایندگی از زنان رای بدهند.

وی هم­چنان گفت که موسسه انتخابات آزاد و شفاف افغانستان نمی­تواند به تمام مراکز رای­دهی ناظر بفرستد. به گفته وی ده درصد مراکز رای دهی زیرپوشش نظارتی این موسسه نخواهد بود.

عبدالرقیب نوری یکی از محصلان پوهنتون پکتیا است که خبرنگاری را در انسیتوت گزارشدهی جنگ وصلح آموخته است. 

Afghanistan
Elections
Frontline Updates
Support local journalists