آی‌دبلیوپی‌آر پروژه‌ی جدیدی را در افغانستان اغاز کرد

آی‌دبلیوپی‌آر پروژه‌ی جدیدی را در افغانستان اغاز کرد

Wednesday, 8 November, 2017

آی‌دبلیوپی‌آر نخستین دور برنامه‌های آموزشی اش را به عنوان بخشی از پروژه‌ ی حمایت از ژورنالیزم تحقیقاتی در رسانه‌های محلی افغانستان، تکمیل کرد.

حدود چهل خبرنگار و ویراستار از ولایات مرکزی و جنوبی افغانستان در سه کارگاه آموزشی آی دبلیو پی آر که در ماه اکتوبر در کابل برگزار شد اشتراک کردند.

خبرنگاران و ویراستارانی که در این کارگاه‌ها شرکت کردند می‌گویند که اکنون آنان با  استفاده از تجربه ها و یافته‌های این کارگاه ها می‌توانند چالش‌های موجود را رفع کنند.

این برنامه‌های آموزشی بر شیوه های عملی تهیه گزارش های تحقیقی و خصوصیات رادیو متمرکز بوده و شرکت کننده گان می گویند که آنها مهارت‌های تازه‌ و ارزشمندی را که می‌تواند بدیل خوبی برای شیوه‌های گذشته باشد کسب کرده‌اند.

سید احمد ندیم سپهر، از رادیو آزادی در ولایت بلخ، که در برنامه آموزشی اول شرکت کرده بود گفت : «من در بسیاری از کارگاه های خبرنگاری اشتراک کرده‌ام، ولی کارگاه اموزشی آی دبلیو پی آر را بسیار آموزنده و مفید یافتم.»

امنه بابک اشتراک کننده‌ ی دیگر، با تایید این گفته‌ها افزود: «این کارگاه آموزشی شیوه های تازه‌ای را به ما آموخت. ما تجارب مفیدی را از طریق گفت‌وگو با همکاران و خبرنگاران به‌ویژه ژورنالستانِ ولایات کسب کردیم.»

کارگاه دوم میزبانِ 20 خبرنگار از ولایات دیگری چون بامیان، غزنی، لوگر، کاپیسا و پنجشیر بود.

مطیع‌الله سرور رییس رادیو کلید، می‌گوید: «ما در فعالیت‌های رسانه‌ای درلوگر به چالش های متعددی مواجه استیم. خوشبختانه همکاران ما در آی دبلیو پی آر با استفاده از تجارب شان شیوه‌های خوب رفع این چالش ها را برای ما پیشکش کردند.»

آصف غزنوی، یکتن از گزارشگران رادیو سلام وطندار در غزنی، گفت : «این سه‌ روز آموزش برای ما آموزنده‌تر از خواندنِ ده ها کتاب بود؛ چرا که تجارب مفیدی کسب کردیم و این تجارب کارمان را ساده‌تر خواهد ساخت.»

کارگاه سوم برای خبرنگاران ولایات پکتیا، پکتیکا و خوست برگزار شد.

ساحل منگل خبرنگار از ولایت پکتیا، می‌گوید: «مواد تازه‌ای که در این کارگاه تدریس شد مطمیناَ کارمان را آسان‌تر خواهد ساخت.» وی افزود که به ویژه برقراری ارتباط با دیگر متخصصین رسانه‌ای بسیار مفید بود.

سردار شفق، خبرنگار کابل ‌نیوز در ولایت خوست، گفت که وی گزارش های آی‌ دبلیو پی‌ آر را تعقیب می کند و تحت تاثیر دقت و توازن آنها قرار گرفته است. او در اخیر گفت: «مهارت آی دبلیو پی آر در بخش گزارشدهی تحقیقاتی و دیگر خصوصیات آن برای من بسیار آموزنده بوده است.»

منیر مهربان، یکتن از آموزگارانِ آی دبلیو پی آر، درمورد افزود: «نوشتن یک گزارش تحقیقی در افغانستان امروزی که فساد و بی عدالتی در آن بیداد می کند کار ساده‌ای نیست. یک خبرنگار به جز یک قلم و کمره چیز دیگری برای مبارزه با مفسدین ندارد و باید متکی به صداقت و شجاعت خود باشد.»

نور رحمان رحمانی رییس آی دبلیو پی آر در افغانستان، می‌گوید که در عقب این سلسله برنامه‌های آموزشی15 سال تجربه کاری نهفته است.

او می گوید: «ما تلاش می‌کنیم تا در جریان این دوره ها ابزار و مواد مفیدی را برای اشتراک کننده گان فراهم کنیم.» وی افزود که این برنامه‌ها فقط آغاز یک فرآیند طولانی آموزشی و تقویتی است.

این پروژه، گزارشدهی تحقیقاتی را در رسانه های محلی حمایت کرده و جامعه مدنی را در سرتاسر افغانستان تقویت می‌کند. پروژه شامل آموزش 120 خبرنگار در بخش گزارش‌دهی تحقیقاتی و همچنان تولید نزدیک به صد گزارش  مرتبط به آن می‌باشد.

Frontline Updates
Support local journalists