اشتراک کننده گان پروژجوانان :افکار ما تغیر کرد

تلاش‌های آی‌دبلیوپی‌آر در راستای افزایش مشارکت در انتخابات به سی‌وچهار ولایت افغانستان توسعه می‌یابد

اشتراک کننده گان پروژجوانان :افکار ما تغیر کرد

تلاش‌های آی‌دبلیوپی‌آر در راستای افزایش مشارکت در انتخابات به سی‌وچهار ولایت افغانستان توسعه می‌یابد

(Photo: IWPR)
(Photo: IWPR)
(Photo: IWPR)
(Photo: IWPR)
(Photo: IWPR)
(Photo: IWPR)
Tuesday, 7 October, 2014

گزارش از کارمندان آی دبلیوپی آر-افغانستان

آی‌دبلیوپی‌آر، در آستانه انتخابات پارلمانی، که برای سال 2015 در نظر گرفته شده است، مرحله دوم پروژۀ خویش در راستای تشویق رأی‌دهندگان جوان افغانستان به مشارکت در انتخابات و بلند کردن صدای‌شان را آغاز کرده است.

برنامه ابتکاری آی‌دبلیوپی‌آر، به نام ذهن‌های پذیرا: گفتگو و ارتباط، از ماه اگوست سال 2013 به این سو با جوانان 18 تا 28 ساله، مشخصاً محصلان، کار کرده است تا آن‌ها را انگیزۀ مشارکت در انتخابات آتی را بدهد (به گزارش ارزشمند کردن آراء در افغانستان مراجعه کنید).

اکنون، این برنامه ابتکاری، که از سوی سفارت ایالات متحده در کابل تمویل می‌شود، در مرحله دوم خویش، در پی ترویج تفکر انتقادی هست و سعی می‌کند مهارت‌های ارتباطی مشارکت‌کنندگان پروژه را بهبود بخشد.

مرحله اوّل این برنامه، با مشارکت بیست هزار افغان جوان، ده ولایت را پوشش داده بود. این بیست هزار جوان در بیش از 200 بحث متمرکز بر انتخاب و پنج اجلاس میان‌ پوهنتونی اشتراک کردند.

رییس آی‌دبلیوپی‌آر، در افغانستان  آقای نوررحمن رحمانی می‌گوید: " هدف ما این بود که مسائل مربوط به انتخابات را به محصلان دختر و پسر پوهنتون‌ها ، -  و در نتیجه، از طریق آن‌ها، به خانواده‌ها و اعضای جوامع‌شان - آموزش دهیم و آنان را تشویق کنیم تا در انتخابات پنجم اپریل و چهاردهم جون مشارکت کنند".

به علاوۀ این‌ها، ده مناظرۀ رادیویی هم برگزار شده و در ایّام پیش از انتخابات به بیشتر از 100 محصل آموزش خبرنگاری هم داده شده بود. این محصلان ده‌ها گزارش چاپی و رادیویی در بارۀ مناظره‌ها تهیه کرده و از طریق وب‌سایت آی‌دبلیو‌پی‌آر به نشر رساندند (جوانان افغان و انتخابات).

فیّاض، محصل 22 ساله  رشته حقوق و علوم سیاسی در پوهنتون پکتیا، یکی از ولایت جنوب‌شرقی افغانستان، گفت:" هر کدام از محصلانی که درین مناظره‌ها اشتراک کرده بودند، نمایندۀ یک خانواده بودند، و به همین دلیل می‌توانند اعضای خانوادۀ خویش را هم تشویق به مشارکت در انتخاب بکنند. من اوّل میل چندانی به مشارکت در انتخابات نداشتم. ولی وقتی درچند مناظره‌ها شرکت کردم، نظرم تغییر کرد. بعد از آن بود که کارت رأی‌دهی گرفتم و در انتخابات شرکت کردم."

حالا، در مرحله  دوّم پروژه، که در اوّل اگوست شروع شد، آی‌دبلیوپی‌آر حوزۀ تمرکز خود را بزرگ‌تر کرده و سعی دارد حوزۀ کار خویش را به سراسر افغانستان توسعه داده و پانزده هزار جوان دیگر (از جمله شش هزار دختر) را هم در مناظره‌های انتخاباتی سهیم کنند.

همچنان، عده‌ای در زمینه  تبلیغ و مشاوره هم برنامه‌های آموزشی دریافت خواهند کرد تا به این ترتیب بتوانند دیگران را به استفاده از کارت‌های رأی‌دهی‌شان تشویق کنند.

ولایات سی‌وچهارگانه کشور تحت پوشش شش پروژۀ حوزوی قرار خواهند گرفت. هرکدام از حوزه‌ها دارای دو تیم خواهند بود و تیم‌ها به دست ناظمان و خبرنگارانی رهبری خواهند شد که مخصوصاً برای همین مناظره‌ها آموزش دیده‌اند. از هنگام آغاز مرحله  دوّم به این طرف، آی‌دبلیو‌پی‌آر در سراسر افغانستان 17 ناظم و 24 خبرنگار رادیویی و مطبوعاتی آموزش داده است.

در این مناظره‌ها مسائل کلیدی انتخاباتی و سیاسی مورد بحث قرار خواهند گرفت و هدف آن خواهد بود که غلط ‌فهمی‌های رایجی که در مورد روند دموکراتیک وجود دارند از بین رفته و سطح آگاهی مخاطبان در بارۀ پروپاگندهای افراطیون بالا برود و مخاطبان بتوانند مستقلانه به تفکر در بارۀ انتخابات بپردازند.

هم‌چنین، جوانان افغانستان تشویق خواهند شد تا در کنار مشارکت در انتخابات، به عنوان کارمند یا ناظر در مراکز رأی‌دهی وارد عمل شوند.

برای معلومات بیشتر در بارۀ فعّالیت‌های آی‌دبلیوپی‌آر، لطفاً با رئیس  مان، آقای نوررحمن رحمانی در تماس شوید (noorrahman@iwpr.net).

Frontline Updates
Support local journalists