انتخابات مطابق به سنت است
انتخابات مطابق به سنت است
محمدخان
محمدنبی زاهد، محصل علوم طبی، دریکی از جلسات مناظرهای انستیتوت گزارشدهی جنگ وصلح افغانستان پرسید که به کدام اندازه رهنمودهای اسلامی در سیستم های انتخاباتی مدرن مراعات می شوند؟ او به این نکته اشاره کرد که در سنت اسلامی تصامیم به اساس نظریه عموم گرفته می شود تا یک فرد حق انتخاب را درآن داشته باشد.
این سوال دریک جلسه مناظرهای پرسیده شد که در آن بیشتر از 100 محصل از پوهنتون گردیز(مرکزاداری شهرپکتیا) حاضر بودند.
عبدالناصرعتید،استاد بخش اسلامیات پوهنتون پکتیا گفت که فقه اسلامی رای دهی برای انتخاب { رهبر}را جواز داده است.
وی گفت که شواهد روشنی مبنی براینکه چگونه مردم درصدراسلام رهبران خود را انتخاب می کردند، در دست نیست. باآنهم مردم حق رای داشتند. آقای عتید حدیثی را از پیامبر(ص) قرائت کرد که مطابق به آن مردم حق رای دادن را دارند.
نیازالله اصیل ځاځی، خبرنگار محلی، دراین ارتباط گفت ازاینکه درآن زمان عرصه زندگی برای امت اسلام محدودتربود، آنها مشکلات کمتری داشتند.
او گفت:« دراوایل اسلام، یک رهبر توسط چند فرد انتخاب می شد؛ درحالیکه این صلاحیت اکنون به دست کمیسون های چون: کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون رسیدگی به شکایات داده شده است.»
این گزارش به عنوان بخشی از برنامه ذهنیت روشن : بیان و تشویق جوانان، بخصوص محصلان پوهنتون های افغانستان برای سهمگیری در انتخاباتاست. این پروژه از طرف انستیتوت گزارشدهی جنگ وصلح افغانستان تطبیق شده و با حمایت سفارت آمریکا در کابل تمویل می گردد.
*