افغانستان: فبروری/مارچ 2011، بخش دوم
گزارش آی دبلیو پی آر در مورد افزایش تولید تریاک در کاپیسا باعث شده است که مقامات پول بیشتری را برای نابودی تریاک اختصاص دهند.
افغانستان: فبروری/مارچ 2011، بخش دوم
گزارش آی دبلیو پی آر در مورد افزایش تولید تریاک در کاپیسا باعث شده است که مقامات پول بیشتری را برای نابودی تریاک اختصاص دهند.
گزارش آی دبلیو پی آر- افغانستان
گزارش شماره 396
4 می 2011
مقامات ولسوالی تگاب ولایت کاپیسا گفته اند که یک گزارش آی دبلیو پی آر در مورد کشت تریاک دران ولسوالی بسیار مفید تمام شده و آنان را در گرفتن 1.5 میلیون دالر کمک حکومت مرکزی برای تشویق دهقانان در کشت سایر محصولات یاری رسانده است (به گزارش کشتمجدد کوکنار در کاپیسا مراجعه کنید).
این گزارش بتاریخ 30 مارچ نشرشد و عوامل کشت مجدد تریاک دران ولسوالی را به بررسی گرفته و بر افزایش قیمت تریاک و نبود کمک به دهقانان در زمینه دریافت راه های بدیل پرداخته بود. باشندگان، می گفتند که حکومت وعده داده بود درصورت روی آوردن به کشت سایر محصولات، مورد تشویق قرار خواهند گرفت؛ اما به این وعده ها عمل نکرده است.
مقامات محلی گفتند که طرح موضوع از سوی میوند صافی گزارشگر آی دبلیو پی آر به آنان کمک کرده است تا قبل از نشر گزارش متوجه مشکل شوند، و از کابل خواستار کمک های بیشتر گردند.
عبدالعلیم عیار رییس مبارزه با مواد مخدر ولایت کاپیسا گفت: "قبل از همه برای تماسی که درمورد این مشکل با ما گرفته، بخاطر جمع آوری و تحلیل معلومات مربوط به عوامل گوناگونی که در عقب این مساله وجود دارد، و بخاطر متوجه کردن ما به این مساله که باعث شد اقدام جدی روی دست بگیریم، از گزارشگر آی دبلیو پی آر تشکر می کنم."
این معلومات به گفته ی او آنان را قادر ساخت تا با مقامات وزارت مبارزه با مواد مخدر جلساتی را دایر کنند، و زمینه جلب وجوه بیشتری را برای کمک به ریشه کن کردن تریاک در ولسوالی مساعد سازد.
این پول برای تشویق دهقانان در کشت محصولات بدیل و پیشبرد امور بازسازی منطقه به مصرف خواهد رسید.
عیار افزود: "اگر رسانه ها به چنین تلاش ها دست بزنند، همه ی امور رو به بهبود خواهد رفت، مردم بیشتر راضی خواهند بود و حکومت دردسری نخواهد داشت."
برخی دهقانان در تگاب گفتند که در آغاز علاقه مندی که گزارشگر آی دبلیو پی آر به وضعیت آنان داشت، برای شان مسخره آمیز به نظر می رسید.
سمیع الله، باشنده محل گفت که وقتی بزرگان با این خبر خوش از دفتر والی برگشتند که در نتیجه کار یک خبرنگار، به ولسوالی شان مبلغ 1.5 ملیون دالر داده شده، "گزارشگری را که گفته بود برای آی دبلیو پی آر کار می کند، بیاد آوردم. او با یک کتابچه و پنسل آمده بود و با من مصاحبه کرد."
"واقعیت این است که اول من حتی بالای او خندیدم و فکر کردم که او چگونه می تواند با کتابچه و پنسل اش چیزی را تغییر دهد. حالا می دانم که آن پنسل چقدر قوی بود."
پاچاگل بختیاری، رییس پولیس ولسوالی تگاب نیز صافی را بخاطر طرح مشکل مورد ستایش قرار داد.
او گفت: "وقتی گزارشگر آی دبلیو پی آر چندین بار به ارتباط کشت مجدد کوکنار با من تماس گرفت، بزرگان منطقه را جمع کرده و این موضوع را با آنان در میان گذاشتم. من به آنان گفتم کوکنار در منطقه شان کشت شده و باید مانع این کار شوند."
بختیار گفت که بزرگان محل به خواست های او موافقت کردند، و افزود: "من گزارش هایی را در دست دارم که پس ازان جلسه در اکثر مناطق مزارع تریاک تخریب شده است."
شاپور باشنده دیگر تگاب گفت: "تعجب می کنم که حکومت برای ولسوالی فقیری چون تگاب مبلغ 1.5 میلیون دالر می دهد. حال، حتی عرضه برق توسعه می یابد. خداوند کسی را که این کمک را کرده اجر دهد."