حکومت وحدت ملی با کلمات خشن مواجه شده است

رهبری در کابل به منظور عملی نکردن وعده های که در انتخابات داده بودند مورد انتقاد قرار گرفتند.

حکومت وحدت ملی با کلمات خشن مواجه شده است

رهبری در کابل به منظور عملی نکردن وعده های که در انتخابات داده بودند مورد انتقاد قرار گرفتند.

بعد از سپری شدن یک سال از حکومت ایجاد شده توسط رییس جمهوری محمد اشرف غنی و رییس اجراییه عبدالله عبدالله افغانها می گویند که آنها از کارکردهای این حکومت راضی نیستند.

غنی در ماه سپتمبر2014 پس از یک توافق تشریک قدرت با رقیب اش عبدالله عبدالله که بعداً درسمت جدید رییس اجرائیه که معادل به نخست وزیر است گماشته شد،  حکومت خود را تشکیل داد.

هردوی آنها طرفدارانی داشتند که در نظر بگیرند و از سال گذشته بدینسو تمامی پست های کلیدی حکومتی و ولایتی توسط سرپرست ها اداره می شوند.  سخنرانان در مناظره های که ماه گذشته در سه ولایت افغانستان راه اندازی شده بود گفتند که اثر بی ثبات کنندۀ بالای حکومتداری داشته است.

رهبری حکومت قادر به عملی کردن وعده ها که همانا ایجاد وظایف و بهبود وضع اقتصادی مردم است نشده است.

محمد امان مبارز، معاون شورای ولایتی کاپیسا گفت که کارکرد های حکومت فعلی از قبلی بیشتر دچار مشکل بوده است.

او در ادامه گفت:" با گذشت هر روز اعتماد مردم نسبت به حکومت از بین می رود، اگر در کار حکومت بهبودی نیاید اوضاع در سراسر کشور به وخامت خواهد گرایید و تا زمانیکه رهبران مصروف مبارزه برای تقسیم موقف های حکومتی با هم باشند حکومت  رو به خرابی خواهد رفت."

حامد، یکتن از فعالان که به نمایندگی از رسانه های ولایت کاپیسا اشتراک ورزیده بود حکومت را متهم به ناکامی در عملی کردن وعده هایش کرد.

اوگفت:" حالا مردم درک کرده اند که فریب خورده اند و انتخابات چیزی بیشتر از یک نمایش سطحی نبود، تهداب این حکومت کج گذاشته شده است، و اگر این حالت ادامه یابد اوضاع مردم خرابتر خواهد شد."

عزیزالرحمن تواب، معاون والی کاپیسا گفت مردم افغانستان خودشان باید بسیاری از مسؤلیت ها را به خاطر گزینه های انتخاباتی شان به عهده بگیرند.

اوگفت:" مردم قادر به شناخت افراد شایستۀ نیستند کسیکه بتواند به آنها خدمت کند، با آنکه اگر مردم با این حکومت همکاری کنند و  عملکرد حکومت بهبود یابد ممکن در چهار سال آینده وضعیت بهبود خواهد یافت."

در ولایت بلخ نیز مشکلات اقتصادی را ناشی از تقسیمات در رهبری دانستند.

حبیب، یکتن از گزارشگران در ولایت بلخ با وجود وعدۀ سیاسیون برای ایجاد کاریابی صد ها جوان روزانه کشور را به منظور دریافت وظایف ترک  می کنند.

اوگفت:" هر یک از کاندیدا در جریان کمپاین های انتخاباتی وعده افزایش فرصت های کاری را دادند، اما بدبختانه نه تنها که فرصت های کاری ایجاد نشد بلکه بیشتر از 20000 نفر وظایف شان را از دست دادند."

احمد ولی سنگر، از آگاهان اقتصادی در ولایت بلخ گفت که مردم حق دارند که از رهبری حکومت نا امید شوند. تشریک اداره،  تقرر افراد خوب را در بست های بلند رتبه مشکل کرده است و این باعث هرج و مرج در سراسر افغانستان شده است.

اوگفت:" اگر یک سروی راه اندازی شود ما در خواهیم یافت که اکثر مردم از حکومت نا راضی هستند، واگر کسی راضی باشد آن هم کسانی اند که در کابینه و موقف های بلند حکومتی گماشته شده اند، آنها بهترین زندگی با رخصتی های مجلل و موتر های خوب دارند."

سید عبدالشکور نجفی زاده، عضو شورای ولایتی بلخ ناکامی های حکومت را فهرست کرد . وی حکومت را در بهبود پلان صلح و پایان یافتن جنگ، فساد در پروژه توزیع تذکره های برقی و اصلاح روند انتخاباتی به بی سلیقه گی و ناکامی متهم کرد.

در مناظرۀ ولایت فاریاب سخنرانان  در مورد کارکردهای ارگان های امنیتی نگرانی داشتند.

ذبیح الله ناصری، خبرنگار ادعا کرد که افسران و عساکر  حکومتی و قوماندانان محلی  سلاح ها را به گروهای شورشی به فروش می رسانند.

اوگفت:" در سراسر ولایت فاریاب به خصوص در ولسوالی غورماچ طالبان تمام مهمات شان را از قوای امنیتی و قومندانان محلی خریداری می کنند،  و در مقابل خود آنان  بالای خود آنان فیر می شود، اگر افراد صادق و وطن پرست به موقف های کلیدی و محلی گماشته می شد و مسؤلیت را به عهده می گرفتند من به خداوند ج قسم می خورم که شورشیان قادر به شلیک یک مرمی هم نمی بودند."

امان الله قاری زاده، عضو شورای ولایتی فاریاب گفت که یکی از مهمترین موضوعات عدم توافق بر تقسیم قدرت میان رییس جمهوری محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله است.

اوگفت:" حکومت در یک سال گذشته قادر به اجراء برنامه خود نبوده است، چیزی که واقع شده است برعکس بوده است، رهبران ملت را از یاد برده اند و دچار کشمکش در تقسیم قدرت حتی به سطح ولسوالی شده اند."

 

Frontline Updates
Support local journalists