Middle East & North Africa | Institute for War and Peace Reporting

Middle East & North Africa

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
21 Feb 05
Mungesa e fondeve, pajisjeve të kontrollit dhe korrupsioni në rradhët e zyrtarëve e bëjnë më të vështië punën për kontrollimin e trafiqeve të paligjëshme të njerëzve dhe drogës.
21 Feb 05
Bukureshti gjendet nën presionin e Bashkimit Europian pas daljes në dritë të provave se vendi ka shkelur ndalimin ndërkombëtarr të vendosur ndaj adoptimeve.
21 Feb 05
Shqetësimi se zgjerimi i BE po krijon një Perde të Hekurt në europën jug lindore është i gabuar.
21 Feb 05
Një përplasje me armë ndodhur disa ditë më parë tregon nevojën për një ndryshim të forcës policore ndërkombëtare në Kosovë.
21 Feb 05
Në ballkan duket se ka shpërthyer dashuria – nëse do të gjykonim mbështetur në atë që ka ndodhur së fundi në Festivalin Evropian të Këngës.
21 Feb 05
Pakësimi i interesit të komunitetit ndërkombëtar në ballkan mund të dëmtojë rëndë zhvillimin e mediave dhe demokracinë në rajon.
21 Feb 05
Dështimi i vendit për anëtarësim në programin e NATO-s Partneritet për Paqe mund të cojë deri edhe në ndryshime kushtetuese në Republikën Srpska.
21 Feb 05
Vala e arrestimeve në lidhje me trazirat e marsit shkakton zemërimin e shumicës së popullsisë lokale.
21 Feb 05
Në pamundësi për të përballuar trajtimet në spitale, fshatarët e varfëruar po u kthehen shëruesve lokalë për mjekime.
21 Feb 05
Institucionet evropiane do të fillojnë të shpenzojnë shuma të mëdha për të mbrojtur kufinjtë e Serbisë, të cilët shihen si një rrugë kalimi për emigrantët e paligjshëm.

Pages