Middle East & North Africa | Institute for War and Peace Reporting

Middle East & North Africa

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Presidenti Jugosllav Slobodan Miloshevic ushqen nje enderr per nje aks ushtarak qe te shtrihet ne lindje nga Beogradi ne Pekin. Por ambicjet e tij varen edhe ne te ardhmen e presidenteve te rinj - perfshire George Bush Jr. dhe Gennady Zyuganov.
30 Sep 05
Ndërprerja e rekrutimit ushtarak ka për qëllim të ofroj Bukureshtin më afër partnerëve të saj në NATO.
30 Sep 05
Liderët e rinj kanë bërë të çartë se ata nuk do të ndjekin në mënyrë të urtë politikën e qeverisë së përparshme sa i përket Irakut dhe Evropës.
6 Sep 05
Vrasja e klerikut te larte duket se ka nxjerre ne drite mosmarreveshjet ndermjet Muslimaneve te moderuar dhe te rinjve perfaqesues te linjes se ashper.
6 Sep 05
A do te kene fuqi dhe deshiren e nevojeshme kryeministrat e Serbise dhe Malit te Zi per te reformuar forcat e armatosura?
6 Sep 05
Kerkesa e kryeministrit per rikthimin e forcave Jugosllave ne Kosove veshtire se mund te pranohet nga komuniteti nderkombetar, por mund ti siguroje atij disa vota nga rradhet e nacionalisteve ne vend, ne zgjedhjet e ardheshme.
6 Sep 05
Nje numer gjithnje e me i madh te rinjsh ne Rumani po bien viktime e droges, ndersa autoritetet e kane te veshtire te luftojne kete plage.
6 Sep 05
Qendrimet e republikave per krizen ne Irak jane percaktuar nga fakti se si i shohin interesat e tyre afatgjata ne arenen nderkombetare.
6 Sep 05
Rreshtimi perkrah SHBA per ceshtjen e Irakut mund tu sherbeje interesave afatshkurtra te Sofjes, por nje veprim i tille mund te kercenoje synimet e saj afatgjata per anetaresim ne Bashkimin Europian.
6 Sep 05
Zyrtari me i larte nderkombetar ne Bosnje po ndermerr hapa drejt pakesimit te pushtetit te Banja Lukes.

Pages