Africa | Institute for War and Peace Reporting

Africa

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Autoritetet Turke kane kapur, dhe edhe mund ta vrasin, udheheqesin e PKK. Por arrestimi, ne fakt mund te inspiroje levizjen per te drejtat e Kurdeve ne Turqi, ne vend qe ta shtype ate.
10 Nov 05
Fiaskoja e ceshtjes Ocalan rikonfirmoi fuqine e "parashtetit" ultra-nacionalist qe vazhdon te ekzistoje ne Greqi, dhe kercenon vazhdimesine e politikave pro-Europiane moderne te qeverise.
10 Nov 05
Momenti ne te cilin u be akuzimi i Miloshevicit eshte llogaritur mire per te shmangur cdo marreveshje diplomatike qe do te mund te pengonte punen e Gjykates.
10 Nov 05
Ne 14 Shtator, Krye-Prokurorja Luiz Arbur do te largohet nga Gjykata duke e lene ate shume me ndryshe sesa kur erdhi aty ne 1 Tetor 1996.
10 Nov 05
Arrestimimi i nje lideri terrorist Islamik qe zoteronte nje pashaporte Boshnjake po krijon shqetesime te tjera per Alija Izetbegovic, anetar Myslyman i presidences se perbashket te Bosnjes.
10 Nov 05
Autoritetet Jugosllave kane arrestuar pese paraushtarake Serb, duke i akuzuar ata se punojne per sherbimet sekrete Franceze per te vrare Presidentin Miloshevic.
10 Nov 05
Franca ka hedhur poshte theniet e Serbise per nje komplot te organizuar nga Franca per te vrare Slobodan Miloshevic. Franca mund ta kete te veshtire te shpjegoje lidhjet e saj me disa nga vrasesit e supozuar te arrestuar kete jave. Sepse ekziston me te ve
10 Nov 05
Arrestimi i pese mercenareve te cilet thuhet te jene rekrutuar nga Franca per te vrare Slobodan Miloshevicin ka shkaktuar nje sere akuzash te cuditeshme te planifikuara per te shkarkuar fajet dhe krimet e Beogradit mbi te akuzuarit si “vrases”.
30 Sep 05
Ndërprerja e rekrutimit ushtarak ka për qëllim të ofroj Bukureshtin më afër partnerëve të saj në NATO.
16 Sep 05
Fermerët në grevë kanë ndërtuar një fshat prej tendash në periferi të Sarajevës në protestë kundër marrëveshjeve rajonale për tregti të lirë që ata pohojnë po i shkatërron ata.

Pages