Europe & Eurasia | Institute for War and Peace Reporting

Europe & Eurasia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Fatos Nano dhe Sali Berisha, dy armiq te betuar te cilet jane ne polet e kunderta te politikes Shqiptare, jane perballur me sfidat e kolegeve te tyre te rinj. Beteja ka qene e ashper - dhe tashme ka shkaktuar nje viktime.
10 Nov 05
Sulme me granata, vrasje misterioze, kercenime me bomba ndaj shtetasve Amerikane dhe paralajmerime zyrtare - te gjitha keto jane shenja te nje keqesimi te gjendjes se sigurise ne Kosove.
10 Nov 05
Ndersa shume politikane te opozites ne serbi perpiqen te rrezojne Presidentin Jugosllav Slobodan Miloshevic me ane te nje fushate protestash ne rruge, nje pretendent tjeter qendron i qete ne pritje - Vojslav Seselj.
10 Nov 05
Shendeti i Presidentit Franjo Tudjman po behet objekt i shume spekullimeve ne Kroaci ne prag te zgjedhjeve parlamentare. Ne rast se opozita fiton nje shumice prej dy te tretash, ajo mund te perpiqet te pakesoje pushtetin e tij pothuajse absolut.
10 Nov 05
Pesedhjet e kater Shqiptare te Kosoves jane liruar te Marten nga nje burg ne Serbi dhe jane lejuar te kthehen prane familjeve te tyre ne province, por nje aktivist i te drejtave te njeriut thote se autoritetet e OKB duhet te bejne akoma me shume per te nd
10 Nov 05
Harmonia idilike ndermjet partise "se tij dhe te saj" qe dominojne koalicionin qeveritar qe drejton Serbine nuk shkon shume larg. Ne provincat e Serbise dy aleatet jane duke u grindur ashper - kryesisht per para.
10 Nov 05
Sipas medias se regjimit, te varferit po hane me mire se sa me pare ne nje bote te mrekullueshme te TV ku shoqeria Serbe po lulezon dhe punetoret e lumtur po rindertojne komunitetet e tyre. Nuk eshte per tu habitur qe njerezit duan te largohen nga Serbia
10 Nov 05
Duke pasur frike nga akuzat per krime lufte, Momcilo Krajisnik i Serbeve Boshnjake te linjes se ashper SDS thuhet se eshte fshehur. Nderkohe, udheheqes te Partise Radikale te Serbeve te Bosnjes jane ndaluar te marrin pjese ne zgjedhjet e vitit te ardheshe
10 Nov 05
Qe prej vitit 1991 Slobodan Miloshevic ka dhene shuma para dhe shume armatime nga me modernet - perfshire mjete te blinduara dhe raketa sulmi toke - per forcat e tij speciale policore, dhe i ka dislokuar ato ndermjet tij dhe kundershtareve te tij politik.
10 Nov 05
Nje agjensi lajmesh prane UCK-se krijoi nje furtune te vertete ndersa ajo nisi nje sulm te pamoralshem ndaj nje prej botuesve me te njohur dhe nje prej personaliteteve politike. Lufterat e medias brenda Kosoves mund te fillojne pikerisht ketu.

Pages