Europe & Eurasia | Institute for War and Peace Reporting

Europe & Eurasia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Sonksionet ekonomike kunder Jugosllavise, kane demtuar padrejtesisht Serbet e zakonshem. Ndalimet e udhetimeve, perkundrazi, jane duke prekur me sukses vetem eliten e Milloshevicit.
10 Nov 05
Megjithese fushata elektorale per zgjedhjet presidenciale ne Maqedoni, zyrtarisht fillon vetem ne 1 Tetor, debatet politike po ziejne, dhe çeshtja me e diskutuar eshte prezenca e vazhduar e forcave te NATO-s ne vend.
10 Nov 05
Presidenti i Malit te Zi po perpiqet qe te riafrohet me forcat feudalo politike serbe, ndersa ne shtepi, miqte e tij qytetare shprehen shume te qarte se duan te afrohen me Europen sa me shume te jete e mundur, dhe te largohen po aq nga Serbia.
10 Nov 05
Arrestimimi i nje lideri terrorist Islamik qe zoteronte nje pashaporte Boshnjake po krijon shqetesime te tjera per Alija Izetbegovic, anetar Myslyman i presidences se perbashket te Bosnjes.
10 Nov 05
Regjimi i Milloshevicit por aplikon masa drastike per te kontrolluar mediat Serbe
10 Nov 05
Marreveshja e te Henes ne darke per çmilitarizimin e Ushtrise Çlirimtare te Kososves, u parapri nga mosmareveshje te forta midis Kosovareve dhe komunitetit nderkombetar mbi natyren e forcave qe do ta zevendesonin ate.
10 Nov 05
Nga Chris Bennet ne Bruksel dhe Laura Rozen ne Prishtine .(Botuar ne 25 Shtator 1999)
10 Nov 05
Nga Dejan Sunter ne Podgorice. (Botuar ne 24 Shtator 1999)
10 Nov 05
Nga Srdjan Staletovic ne Leskovac. (Botuar ne 24 Shtator 1999)
10 Nov 05
Nga Laura Rozen ne Prishtine (Botuar ne 28 Shtator 1999)

Pages