Europe & Eurasia | Institute for War and Peace Reporting

Europe & Eurasia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Plani i OSBE-se per te ndertuar ambjent te pershtatshem per funksionimin e medias se lire, fillimisht nepermjet rregullave strikte, ka krijuar ndjenjen e frikes ndaj çensurimeve te mundeshme tek gazetaret Kosovare.
10 Nov 05
Paaftesia Kroate per te luftuar mbeturinat e historise se saj fashiste te Luftes se Dyte Boterore, doli edhe nje here ne pah me ribotimin e librit Mein Kampf, te Udheheqesit Nazist Gjerman Adolf Hitler nga nje botues Kroat.
10 Nov 05
Familjet Serbe qe po largohen nga Kosova, kane blere bilete nje-drejtimeshe per ne Beograd duke shpresuar qe te beheshin refugjate, por e pane veten ne deren e nje shtepie qe nuk u hapej.
10 Nov 05
Drejtuesit e rinj te aprovuar nga qeveria e radios isht-te pavarur B-92 organizuan nje mbremje per te festuar me 8 Dhjetor, 10-vjetorin e krijimit te stacionit pavaresisht nga fakti se perpara marsit, B-92 perbente nje kercenim madhor ndaj rregjimit.
10 Nov 05
Me teper se 2 000 Shqiptare te Kosoves (civile) mbahen ne burgjet Serbe, dhe jane te pasigurt per te ardhmen e tyre. O.J.Q-ja Fondi i Ligjit Humanitar, e vendosur ne Beograd eshte e vetmja lidhje e tyre me familjet.
10 Nov 05
Pakti i Stabilitetit per Serbine po del nga axhenda, partite e opozites perseri po perçahen, dhe Grupi i 17 eksperteve po i zbresin shkallet e planit te tyre dikur ambicioz. E gjithe kjo i shkon per shtat Milloshevicit.
10 Nov 05
Nxenesit Serbe, kane tashme nje tufe librash te rinj per biblotekat e tyre - nje dhurate nga vetequajturi "Xhaxhi Minister i Arsimit - por temat e reja qe ata zhvillojne jane te gjitha rreth luftes, urrejtjes, dhe patriotizmit militarist.
10 Nov 05
Ne 14 Shtator, Krye-Prokurorja Luiz Arbur do te largohet nga Gjykata duke e lene ate shume me ndryshe sesa kur erdhi aty ne 1 Tetor 1996.
10 Nov 05
E ndersa shume e me shume te dyshuar te niveleve te larta per krime lufte po perfundojne ne Gjykaten e Hages, thashethemexhinjte pyesin se kush do ta kete radhen me pas.
10 Nov 05
Punonjesit ne Ministrine e Jashme te Jugosllavise nuk kane se çfare te bejne - shefave te tyre u eshte ndaluar e drejta e udhetimit, dhe pothuajse asnjeri nuk ka deshire ti vizitoje ate - gje e cila ndikon ne punen e tyre.

Pages