Europe & Eurasia | Institute for War and Peace Reporting

Europe & Eurasia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Ekologjistet thone se autoritetet ne Beograd po fshehin shkallen e kercenimit te ekologjise dhe shendetit te shkaktuar nga sulmet ajrore te NATO-s.
10 Nov 05
Kryetari i Bashkise i opozites Ilic u rikthye ne menyre triumfante ne mitingun e pare anti-Miloshevic te pas luftes, duke pergatitur skenen per demonstrata ne qytete te tjera te Serbise.
10 Nov 05
Ndersa udheheqesit nga vendet e Ballkanit, Bashkimi Europian, Rusia dhe Shtetet e Bashkuara te Amerikes pergatiten per takimin e kesaj fund jave per paktin e stabilitetit ekonomik dhe politik per rajonin, lidhjet e vjetra akoma bashkojne armiqte e meparsh
10 Nov 05
Arrestimi i Radoslav Brdjanin, nen nje akuze te vulosur nga Gjykata Nderkombetare per Krime ne Hage, ka shtuar spekullimet ne Republika Srpska per ata qe mund ta pesojne me pas me te njejten akuze.
10 Nov 05
Kragujevac eshte vendi ku ka lindur eksporti me i njohur i ish Jugosllavise, Yugo. Tanime kjo makine ka vdekur dhe qyteti duket te jete ne grahmat e fundit te jetes.
10 Nov 05
Udheheqesit e shteteve te cilet u takuan te Premten ne Sarajevo per te diskutuar nje pakt stabiliteti per Ballkanin, do te jene keshilluar keq ne se perdorin eksperiencen e Perendimit ne Bosnje si nje model per Kosoven pa vleresuar me pare krejtesisht dhe
10 Nov 05
Ish komunisti Ivica Racandhe nacionalisti i moderuar Kroat Drazen Budisa jane bashkuar per te fituar mbi koalicionin qeverises HDZ, ne zgjedhjet parlamentare qe do te zhvillohen jo me vone se Janari i vitit tjeter.
10 Nov 05
Padyshim qe Presidenti Jugosllav ka hequr menjane nje shume te konsiderueshme te hollash per ditet e keqija, por ndoshta kjo nuk eshte aq e madhe sa perflitet.
10 Nov 05
Tani qe epoka e Milloshevicit ka mbaruar - dhe kjo eshte e sigurt - Serbet duhet te mesohen qe te çlirojne vetvehten ngapesha e rende e historise dhe deshira destruktive per ta bere dhe ribere ate bga e para.
10 Nov 05
Planet e publikuara per te emeruar kengetaren e pop-it Zorica Brunclik ne postin e Ministrit te Kultures, perbejne fillimet e luftes totale te Millosheviçit ne art. Por mbase kjo mund te jete nje perpjekje tjeter per te fituar votat e votuesve dembele dhe

Pages