Europe & Eurasia | Institute for War and Peace Reporting

Europe & Eurasia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Pavaresisht se nen cilin flamur trupat e huaja do te hyjne ne Kosove, nuk ka dyshim se cili do te kontrolloje akoma Beogradin.
10 Nov 05
Serbia eshte shkaterruar dhe banoret e saj jane ne buze te gremines. Gjate dites Beogradi ruan nje fare normaliteti. Por sapo fillon te erresohet, ulerijne sirenat e sulmeve ajrore, dhe realiteti behet i dukshem.
10 Nov 05
Akuzimi i Miloshevicit per krime lufte do te coje ne zgjidhjen e krizes vetem ne se udheheqesit Perendimore do te kene deshiren dhe vullnetin per ti shkuar asaj deri ne fund. Kjo do te thote dislokimi i trupave ne Serbi.
10 Nov 05
Akuza e bere ndaj Miloshevicit dhe zyrtareve te tjere te larte te Beogradit nuk eshte thjesht vetem per Kosoven por duhet te paralajmeroje te gjithe tiranet e ardheshem.
10 Nov 05
Momenti ne te cilin u be akuzimi i Miloshevicit eshte llogaritur mire per te shmangur cdo marreveshje diplomatike qe do te mund te pengonte punen e Gjykates.
10 Nov 05
Gazetaret, aktivistet e te drejtave te njeriut dhe politikanet e opozites ne Serbine e jugut jane burgosur ose mobilizuar ne ushtri gjate fushates se bombardimeve te NATO-s - dhe shtypja duket se do te vazhdoje.
10 Nov 05
Fundi i luftes duhet te shenoje fillimin e nje politike te re decisive per ndertimin e demokracise, zhvillimin dhe paqen e vertete ne te gjithe rajonin.
10 Nov 05
Serbet ne Kosove po perballen me zgjedhjen me te veshtire. Me zjarret e fundit, shume prej tyre po mbledhin plackat dhe po drejtohen per ne “shtepi” Serbi.
10 Nov 05
Megjithese te deshiruar per tu kthyer ne shtepite e tyre, shume refugjate Kosovare neper kampet e Shqiperisepo presin me durim qe te marrin nje sinjal per tu kthyer ne Kosove nga agjensite e ndihmave.
10 Nov 05
Vendosmeria e koheve te fundit e Perendimit per te hetuar rreth krimeve te luftes ne Kosove rrezikon te shihet si “drejtesia e fituesve”.

Pages