Europe & Eurasia | Institute for War and Peace Reporting

Europe & Eurasia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Perleshje neper rruget e Shkupit, demonstrata serbe dhe forca te NATO-s pergjate kufirit verior--kjo eshte Maqedonia menjehere pas sulmeve ajrore te Perendimit ndaj Jugosllavise.
10 Nov 05
Nuk eshte e pamundur qe ofensiva e rrezikeshme e NATO-s te kete sukses, megjithese ajo ndoshta nuk do te kete sukses ashtu si e pret NATO.
10 Nov 05
Duhet te jesh i pandergjegjshem qe te mos cmendesh ne Beograd keto dite : kryeqyteti i madh urban tani eshte nje qytet fantazem, ku ka vetem mitingje fantazem per Miloshevicin dhe nje propaganda lufte ne valet e radios dhe TV. Mbi te gjitha, ulerijne sire
10 Nov 05
Ndersa terrori rritet ne Kosove, dhe rrefugjatet dynden drejt Shqiperise, Tirana ben thirrje per nderhyrje te NATO-s me ane te trupave tokesore per te ndaluar dhunen.
10 Nov 05
Ndersa situata ne te gjithe provincen perkeqesohet, kaosi i pergjithshem mbizoteron ne Prishtine, me djegie, shkaterrime, dhe vjedhje, dhe njollat e gjakut neper trotuare.
10 Nov 05
Beteja e propagandes shkon deri ne te kaluaren e lashte. Serbia zyrtare krenohet me historine e saj heroike dhe te qendreses. Problemi i vetem jane faktet.
10 Nov 05
Pavaresisht nga rezultati, pasojat e bombardimeve te NATO-s do te jene teper te medha per Republiken Srpska (RS) - ku politikanet pragmatiste po perpiqen te mbajne hapur obsionet e tyre.
10 Nov 05
Nje shtylle e fuqishme e pushtetit te rregjimit eshte tronditur dhe beteja mbi informacionin publik ka filluar te beje shume viktima.
10 Nov 05
Draskovic ka qene nje figure propagandistike per Perendimin, per t’u perpjekur te zbuse aspektet me radikale te rregjimit te Beogradit. Tani gjethja e fikut nuk eshte me.
10 Nov 05
Ndersa kampet ne Maqedoni jane mbushur plot, shume refugjate nga Kosova deshirojne te shkojne neper vende te treta jashte rajonit.

Pages