Europe & Eurasia | Institute for War and Peace Reporting

Europe & Eurasia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
16 Nov 05
Duket se komuniteti shqiptaro-amerikan shpreson se një fitore e Kerry-t do ta rikthejë Kosovën në axhendën e politikës së jashtëme amerikane.
16 Nov 05
Pavarësisht zhgënjimit të madh më partitë e vjetra, ato të rejat mund ta kenë të vështirë të tërheqin vota.
16 Nov 05
Muslimanet te cilet u larguan nga rajoni i Sanxhakut ne Jugosllavi akoma nuk po kthehen, dhe vetem pak gjera funksionojne pervec fabrikave te cilat tashme kane filluar perseri te prodhojne xhins Levi's 501 "Origjinal" dhe mallra te tjera te rreme me emra
16 Nov 05
Pjesa me e madhe e Serbeve qe kane mbetur ne Prishtine jane gra ne moshe te thyer. Megjithate edhe ato jane objektiva per sulme "hakmarrese".
16 Nov 05
Te nxitur nga premtimi per Paktin e Stabilitetit per Europen jug-lindore dhe mundesise per ligje te reja zgjedhore, Partia Social Demokrate e Bosnjes po shtrihet ne Republika Srpska dhe shpreson te mbledhe votat e Serbeve.
16 Nov 05
Rreth 20,000 Serb dhe Kroate mendohej se do te ktheheshin ne Sarajevo ne 1998, i ashtuquajturi "vit i rikthimit te minoriteteve". Pas nente muajsh nga fillimi i 1999, numri i te kthyerve mbetet nje zhgenjim.
16 Nov 05
Ushtare te huaj, punonjesit e ndihmave dhe gazetare po vendosen ne Prishtine, duke parashikuar nje qendrim te gjate ne nje toke te pasluftes ku vetem shkurtimet e Organizatave Jo Qeveritare (OJQ) jane ne rregull.
16 Nov 05
Ndersa OKB perpiqet te ndertoje prezencen e saj ne Kosove, problemet qe ajo duhet te perballoje rriten cdo dite.
16 Nov 05
Anetaret e qeverise provizore te Kosoves jane te nxehur me refuzimin nga ana e komunitetit nderkombetar per tu dhene atyre qofte edhe nje legjitimitet te perkoheshem.
16 Nov 05
Ndersa OKB po rekruton staf per te qeverisur Kosoven, UCK ka emeruar administratat e saj lokale ne te gjithe provincen.

Pages