Europe & Eurasia | Institute for War and Peace Reporting

Europe & Eurasia

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
Koment
15 Feb 10
Serbët dhe kroatët nga Bosna të cilët arritën në vitet e nëntëdhjeta pohojnë se ata ende janë viktima të armiqësisë vendore.
Comment
15 Feb 10
Rreth 30,000 familje serbe të cilat dikur jetonin në Kroaci kanë humbur në procesin e rikthimit të pronës sepse shtëpitë e tyre kanë qenë pronë publike e jo private.
19 Dec 06
Koshtunica përpiqet të fshijë bazën e Gjingjiçit në një përshkallëzim të luftës për pushtet në Beograd.
13 Jan 06
Varfëria, ndërrimet në strukturën etnike dhe historia e pazgjidhur e luftërave të viteve të nëntëdhjeta përkeqësojnë situatën.
13 Jan 06
Kërkesat zgjedhore rezultojnë në koalicione lokale të çuditshme, me marrëveshje ndërmjet partive ekstreme të djathta dhe partive minoritare.
17 Nov 05
Gjykimi i Miloseviqit ofron pasqyrë tjetër të jetës në Kosovë- dhe të masakrës famëkeqe.
17 Nov 05
Prokurori udhëheqës ka kërkuar të bëjë transferimin e rasteve të ndjeshme në gjykatat lokale- por nuk ka speçifikuar nëse Serbia ose Kroaçia do të jenë nikoqire të gjykimit.
17 Nov 05
Vendimi i gjyqit të Republikës Serbe tërheq vëmendjen në dështimet e vazhdueshme të këtij gjyqi me ballafaqimin e së kaluarës.
Special Investigation
17 Nov 05
Lejimi i Beogradit që të mos zbuloj haptazi fakte kyçe në gjykimin e Millosheviqit mund të ketë pasoja të rënda për drejtësinë dhe pajtimin.
17 Nov 05
I akuzuari duket se ka arritur të godas disa herë prokurorinë

Pages