South Africa | Institute for War and Peace Reporting

South Africa

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Autoritetet Turke kane kapur, dhe edhe mund ta vrasin, udheheqesin e PKK. Por arrestimi, ne fakt mund te inspiroje levizjen per te drejtat e Kurdeve ne Turqi, ne vend qe ta shtype ate.
10 Nov 05
Fiaskoja e ceshtjes Ocalan rikonfirmoi fuqine e "parashtetit" ultra-nacionalist qe vazhdon te ekzistoje ne Greqi, dhe kercenon vazhdimesine e politikave pro-Europiane moderne te qeverise.
10 Nov 05
Momenti ne te cilin u be akuzimi i Miloshevicit eshte llogaritur mire per te shmangur cdo marreveshje diplomatike qe do te mund te pengonte punen e Gjykates.
10 Nov 05
Ne 14 Shtator, Krye-Prokurorja Luiz Arbur do te largohet nga Gjykata duke e lene ate shume me ndryshe sesa kur erdhi aty ne 1 Tetor 1996.
10 Nov 05
Arrestimimi i nje lideri terrorist Islamik qe zoteronte nje pashaporte Boshnjake po krijon shqetesime te tjera per Alija Izetbegovic, anetar Myslyman i presidences se perbashket te Bosnjes.
10 Nov 05
Arrestimi i pese mercenareve te cilet thuhet te jene rekrutuar nga Franca per te vrare Slobodan Miloshevicin ka shkaktuar nje sere akuzash te cuditeshme te planifikuara per te shkarkuar fajet dhe krimet e Beogradit mbi te akuzuarit si “vrases”.
30 Sep 05
Ndërprerja e rekrutimit ushtarak ka për qëllim të ofroj Bukureshtin më afër partnerëve të saj në NATO.
16 Sep 05
Fermerët në grevë kanë ndërtuar një fshat prej tendash në periferi të Sarajevës në protestë kundër marrëveshjeve rajonale për tregti të lirë që ata pohojnë po i shkatërron ata.
6 Sep 05
Ekonomiste dhe deputete te opozites jane te pakenaqur nga zgjedhja e disa ministrave ne qeverine e re, e cila duhet te nxjerre vendin nga varferia.
6 Sep 05
Drejtuesit e rinj te sherbimit te doganave kane filluar luften ndaj korrupsionit i cili shkakton humbje prej miliona dollare cdo vit per shtetin.

Pages