Kosovo | Institute for War and Peace Reporting

Kosovo

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Ish Shefi i Shtabit te Ushtrise Jugosllave Momcilo Perisic thote se skuadra trupash te paguara mire dhe te stervitura neper beteja po krijojne baza ne Mal te Zi - besnike vetem ndaj Beogradit dhe duke paralajmeruar probleme per republiken e vogel.
10 Nov 05
Treguesit makroekonomik jane ne nivele te mira ne Shqiperi, pavaresisht nga impakti i krizes ne Kosove. Por kriminaliteti i larte dhe korrupsioni, si edhe mungesa e deshires politike, vazhdojne te mbajne larg investimet e huaja.
10 Nov 05
Lidhja Demokratike e Kosoves - kundershtarja kryesore e Ushtrise Clirimtare te Kosoves per kontrollin e provinces - eshte goditur nga nje vale sulmesh me bomba. Disa bejne me faj njerez jo te pergjegjshem, te tjere shohin prapa tyre metodat politike te cm
10 Nov 05
Shqiperia nuk perkrah ne menyre te hapur kerkesat e Shqiptareve te Kosoves per pavaresi por Shqiptaret ne te dyja anet e kufirit kane festuar diten e Pavaresise zyrtare me 28 Nentor.
10 Nov 05
Arrestimi i pese mercenareve te cilet thuhet te jene rekrutuar nga Franca per te vrare Slobodan Miloshevicin ka shkaktuar nje sere akuzash te cuditeshme te planifikuara per te shkarkuar fajet dhe krimet e Beogradit mbi te akuzuarit si “vrases”.
10 Nov 05
Nga Mufail Limani ne Prishtine
10 Nov 05
Ndersa Serbet largohen nga persekutimi Shqiptar ne Kosove dhe shkojne drejt Serbise, Shqiptaret qe jetojne ne jug te Serbise po kercenohen qe te ndermarrin udhetimin drejt Kosoves.
10 Nov 05
Frika e krimit po merr forma te cuditeshme ne Kosove, me shtimin e zerave se disa banda po rrembejne femijet per te marre organet e tyre te trupit. Pergjigja e perfaqesuesit te OKB Bernard Kouchner per kete problem mund tu duket disave si jo me pak eksent
10 Nov 05
Kosova nuk eshte akoma gati per zgjedhje: Te mbash zgjedhje tani, ne ambjentin e tanishem politik dhe social rrezikon te shkaktosh me teper destabilitet.
10 Nov 05
I rrembyer me 3 Dhjetor nga nje skuader speciale e policise Serbe dhe qe prej asaj kohe pa asnje lajm rreth tij, Teki Bokshi, avokati Shqiptar nga Kosova i cili perpiqet per lirimin e rreth 2,000 Shqiptareve etnike te cilet akoma mbahen ne burgjet Serbe,

Pages