Kosovo | Institute for War and Peace Reporting

Kosovo

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Nivelet e dhunes ne Kosove jane te njejta si ato perpara luftes. Por tani shume nga viktimat jane Serbe, dhe shkaktaret jane Shqiptaret.
10 Nov 05
Ilir Meta, kryeministri i ri, ka nje pozicion te paanshem mbi Kosoven dhe premton rezultate te shpejta ne betejen per te vendosur rregull dhe per te crrenjosur korrupsionin.
10 Nov 05
Paramilitaret e detyruar te largohen nga Kosova jane zhvendosur ne Mal te Zi, disa per te gjetur nje vend per tu fshehur dhe disa per te zene nje vend ne polici.
10 Nov 05
Thirrjet per autonomi po shtohen ne provincen e mbetur ne Serbi, duke shkaktuar mosmarreveshje brenda levizjes se opozites.
10 Nov 05
Mali i Zi ka ndermarre nje hap te madh largimi nga zona e Jugos ne drejtim te zones Europiane duke futur marken Gjermane si monedhe zyrtare te saj.
10 Nov 05
Ndersa komuniteti nderkombetar e pranon se per rindertimin e Kosoves do te duhen miliarda dollare Amerikan, investitoret e huaj perballen me rreziqe serioze nese duan te investojne parate e tyre.
10 Nov 05
Me nje ndershmeri te pazakonte, OKB-ja ka pranuar fajin e saj ne vdekjen e mijera civileve te vrare nga forcat Serbe ne te ashtuquajturin "zone te sigurte" te OKB.
10 Nov 05
Opozita Serbe e bashkuar nuk u materializua ne Stamboll, por u arrit marreveshje per nje numer ceshtjesh te rendesishme, perfshire edhe pjesemarrjen ne Paktin e Stabilitetit ne Ballkan.
10 Nov 05
Tejkalimi i nje te shkuare prej pothuaj gjysem shekulli komunizem, nje dekade diskriminimi si ne apartaid dhe nje vit e gjysem lufte kerkon nje partneritet te vazhdueshem dhe afatgjate ndermjet Kosovareve dhe komunitetit nderkombetar
10 Nov 05
Ne gjendjen e tanishme ne Kosove eshte praktikisht e pamundur te mesohet: mungojne librat, ka pak nxenes dhe akoma me pak mesues. Si kane rene kaq poshte standartet e larta te vendosura nga "sistemi paralel" i paraluftes?

Pages