Kosovo | Institute for War and Peace Reporting

Kosovo

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Shpresa e Perendimit - se nje brez i ri do te sjelle normalitet ne skenen politike Shqiptare - eshte shkaterruar. Ne fakt, te medhenjte jane rikthyer perseri ne skene, por kesaj rradhe mosmarreveshjet e njohura mund te kene pasoja rajonale.
10 Nov 05
Forcat policore ne Serbi jane shtuar shume, dhe duket se kjo gje i ben shume njerez te ndjehen me mire. Qytetareve u kerkohet te mbikqyrin fqinjet e tyre dhe te jene vigjilente per aktivitete te "dyshimta". Shume njerez jane te gatshem ta bejne kete.
10 Nov 05
Opozita e percare me se fundi ka gjetur nje qendrim te perbashket ndaj zgjedhjeve. Por sulmet po shtohen, dhe Miloshevic vazhdon te kontrolloje cdo votim.
10 Nov 05
Udheheqesi i UCK po perpiqet shume te rifitoje popullaritetin e tij, dhe shefi i Kombeve te Bashkuara tenton te ndertoje nje administrate. Por fituesi mund te jete Rugova.
10 Nov 05
Planet per krijimin e nje parku per te ilustruar permiresimin e marredhenieve Rumuno-Hungareze jane rrezikuar qe perpara se te vendoset guri i pare ne themele.
10 Nov 05
Ndersa opozita Serbe po kerkon mbajtjen e zgjedhjeve ne nivel federal, republikan dhe lokal, me e shumta qe ofron regjimi jzne zgjedhjet lokale. Nderkohe, nje ligj i ri pritet te pakesoje se tepermi kopetencat e pushtetit lokal
10 Nov 05
Thellesia e armiqesise ne Kosove shkon shume pertej asaj qe ekziston ne Bosnje duke e bere shume me te veshtire rindertimin dhe pajtimin etnik.
10 Nov 05
Me afrimin e dimrit, agjensite nderkombetare po nxitojne te sigurojne strehimin baze, por po pengohen nga probleme logjistike dhe vonesa burokratike.
10 Nov 05
Goditja me arme e Momcilo Trajkovic te Dielen ka konfirmur rendesine e Keshilli Kombetar Serb per Serbet e mbetur ne Kosove te krijuar rishtazi.
10 Nov 05
Nje gjykate lokale ne Serbi ka urdheruar paraqitjen e Bill Clinton me akuza per krime lufte. Por kjo eshte me teper nje propagande per te fshehur gjendjen e rende ne te cilen ndodhet sistemi juridik i politizuar ne Serbi.

Pages