Kosovo | Institute for War and Peace Reporting

Kosovo

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Akuza e bere ndaj Miloshevicit dhe zyrtareve te tjere te larte te Beogradit nuk eshte thjesht vetem per Kosoven por duhet te paralajmeroje te gjithe tiranet e ardheshem.
10 Nov 05
Momenti ne te cilin u be akuzimi i Miloshevicit eshte llogaritur mire per te shmangur cdo marreveshje diplomatike qe do te mund te pengonte punen e Gjykates.
10 Nov 05
Gazetaret, aktivistet e te drejtave te njeriut dhe politikanet e opozites ne Serbine e jugut jane burgosur ose mobilizuar ne ushtri gjate fushates se bombardimeve te NATO-s - dhe shtypja duket se do te vazhdoje.
10 Nov 05
Fundi i luftes duhet te shenoje fillimin e nje politike te re decisive per ndertimin e demokracise, zhvillimin dhe paqen e vertete ne te gjithe rajonin.
10 Nov 05
Serbet ne Kosove po perballen me zgjedhjen me te veshtire. Me zjarret e fundit, shume prej tyre po mbledhin plackat dhe po drejtohen per ne “shtepi” Serbi.
10 Nov 05
Megjithese te deshiruar per tu kthyer ne shtepite e tyre, shume refugjate Kosovare neper kampet e Shqiperisepo presin me durim qe te marrin nje sinjal per tu kthyer ne Kosove nga agjensite e ndihmave.
10 Nov 05
Vendosmeria e koheve te fundit e Perendimit per te hetuar rreth krimeve te luftes ne Kosove rrezikon te shihet si “drejtesia e fituesve”.
10 Nov 05
Ekologjistet thone se autoritetet ne Beograd po fshehin shkallen e kercenimit te ekologjise dhe shendetit te shkaktuar nga sulmet ajrore te NATO-s.
10 Nov 05
Kryetari i Bashkise i opozites Ilic u rikthye ne menyre triumfante ne mitingun e pare anti-Miloshevic te pas luftes, duke pergatitur skenen per demonstrata ne qytete te tjera te Serbise.
10 Nov 05
Kragujevac eshte vendi ku ka lindur eksporti me i njohur i ish Jugosllavise, Yugo. Tanime kjo makine ka vdekur dhe qyteti duket te jete ne grahmat e fundit te jetes.

Pages