Balkans | Institute for War and Peace Reporting

Balkans

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Kater vjete pas perfundimit te luftes dhe me teper se 4 miliard dollare ndihme, investitoret e huaj duhet te ishin ne rradhe per te hyre ne Bosnje dhe tregun e saj prej 3.5 milion banoresh. Por ata kane pasur nje eksperience te hidhur - dhe te kushtueshme
10 Nov 05
Me dymbedhjete arrestime brenda nje dite per mashtrim dhe mospagim te taksave Bosnja duket se po godet korrupsionin qe pengon zhvillimin e saj, por skeptiket thone se arrestimet e bera jane vetem nje perpjekje per te qetesuar komunitetin nderkombetar.
10 Nov 05
Kontrabanda e cigareve ndermjet qeverise Malazeze dhe Mafias Italiane ka vite qe vazhdon. Megjithate, tani, ajo eshte bere nje lajm i rendesishem ne Itali dhe dominon faqet e para te gazetave, ndersa Beogradi eshte i kenaqur.
10 Nov 05
Shpresa e Perendimit - se nje brez i ri do te sjelle normalitet ne skenen politike Shqiptare - eshte shkaterruar. Ne fakt, te medhenjte jane rikthyer perseri ne skene, por kesaj rradhe mosmarreveshjet e njohura mund te kene pasoja rajonale.
10 Nov 05
Gjate diteve te fundit jane ngritur disa ura mbi ndarjen e krijuar ndermjet udheheqesve te opozites Serbe dhe figures politike rebele te Vuk Draskovicit, duke rritur mundesine e krijimit te nje opozite te bashkuar ndaj regjimit te Slobodan Miloshevicit.
10 Nov 05
Xhamia Fehradija e njohur e Banja Luka e ndertuar ne shekullin e 16-te u shkaterrua ne 1993 dhe te gjitha mbeturinat u hodhen. Tani ajo mund te rindertohet pavaresisht kryetarit te bashkise te linjes se ashper.
10 Nov 05
Forcat policore ne Serbi jane shtuar shume, dhe duket se kjo gje i ben shume njerez te ndjehen me mire. Qytetareve u kerkohet te mbikqyrin fqinjet e tyre dhe te jene vigjilente per aktivitete te "dyshimta". Shume njerez jane te gatshem ta bejne kete.
10 Nov 05
Pas ngritjes se rrezikeshme te toneve te fushates kunder Malit te Zi, Beogradi papritmas ka ofruar vazhdimin e negociatave me republiken rebele. Ky mund te jete hapi i fundit perpara zhvillimit te nje referendumi.
10 Nov 05
Opozita e percare me se fundi ka gjetur nje qendrim te perbashket ndaj zgjedhjeve. Por sulmet po shtohen, dhe Miloshevic vazhdon te kontrolloje cdo votim.
10 Nov 05
Dislokimi i trupave te tjera ne rajonin e dominuar nga Muslimanet ne Serbi kane shkaktuar frike se Miloshevic mund te pergatise nje konflikt te ri ne shtepine e tij.

Pages