Balkans | Institute for War and Peace Reporting

Balkans

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Pavaresisht se nen cilin flamur trupat e huaja do te hyjne ne Kosove, nuk ka dyshim se cili do te kontrolloje akoma Beogradin.
10 Nov 05
Serbia eshte shkaterruar dhe banoret e saj jane ne buze te gremines. Gjate dites Beogradi ruan nje fare normaliteti. Por sapo fillon te erresohet, ulerijne sirenat e sulmeve ajrore, dhe realiteti behet i dukshem.
10 Nov 05
Akuzimi i Miloshevicit per krime lufte do te coje ne zgjidhjen e krizes vetem ne se udheheqesit Perendimore do te kene deshiren dhe vullnetin per ti shkuar asaj deri ne fund. Kjo do te thote dislokimi i trupave ne Serbi.
10 Nov 05
Akuza e bere ndaj Miloshevicit dhe zyrtareve te tjere te larte te Beogradit nuk eshte thjesht vetem per Kosoven por duhet te paralajmeroje te gjithe tiranet e ardheshem.
10 Nov 05
Momenti ne te cilin u be akuzimi i Miloshevicit eshte llogaritur mire per te shmangur cdo marreveshje diplomatike qe do te mund te pengonte punen e Gjykates.
10 Nov 05
Gazetaret, aktivistet e te drejtave te njeriut dhe politikanet e opozites ne Serbine e jugut jane burgosur ose mobilizuar ne ushtri gjate fushates se bombardimeve te NATO-s - dhe shtypja duket se do te vazhdoje.
10 Nov 05
Fundi i luftes duhet te shenoje fillimin e nje politike te re decisive per ndertimin e demokracise, zhvillimin dhe paqen e vertete ne te gjithe rajonin.
10 Nov 05
Serbet ne Kosove po perballen me zgjedhjen me te veshtire. Me zjarret e fundit, shume prej tyre po mbledhin plackat dhe po drejtohen per ne “shtepi” Serbi.
10 Nov 05
Megjithese te deshiruar per tu kthyer ne shtepite e tyre, shume refugjate Kosovare neper kampet e Shqiperisepo presin me durim qe te marrin nje sinjal per tu kthyer ne Kosove nga agjensite e ndihmave.
10 Nov 05
Vendosmeria e koheve te fundit e Perendimit per te hetuar rreth krimeve te luftes ne Kosove rrezikon te shihet si “drejtesia e fituesve”.

Pages