Balkans | Institute for War and Peace Reporting

Balkans

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
12 Feb 99
Makinat ushtarake te NATO-s, helikoptere te forcave te OKB-se dhe ushtaret Maqedonas shihen kudo ne Maqedoni, ndersa forcat nderkombetare po zgjerohen ne kuader te nje vendosjeje ne Kosove. Ne kembim te ketij bashkepunimi te gjere me Perendimin, Shkupi sh
12 Feb 99
Kosova eshte i vetmi ngjites politik qe mban te bashkuar koalicionin e thyeshem qeverises te Beogradit. Problemi i vertete i Miloshevicit do te jete pas nje marrveshjeje, kur Serbia me ne fund do te duhet te perballet me vetveten.
12 Feb 99
Luftetaret e UCK kane pak besim ne bisedimet e Rambouillet. Te bindur qe mosmarreveshjet jane shume te medha, ata presin qe procesi te deshtoje, dhe te shperthejne luftime te reja.
11 Jan 99
Partite e opozites Serbe jane bashkuar duke i derguar nje ultimatum Presidentit Miloshevic: te dekretoje zgjedhjet deri ne fund te muajit Prill ose te perballet me protesta masive te bashkuara dhe te vendosura.
11 Jan 99
Tensionet gjate kremtimeve te Krishtlindjeve Ortodokse ndermjet perkrahesve te kishes Malazeze dhe asaj Serbe kane nxjerre edhe nje here ne dukje mosmarreveshjet politike qe ekzistojne brenda republikes, dhe brenda vete qeverise.
14 Mar 98
Ndersa OKB perpiqet te ndertoje prezencen e saj ne Kosove, problemet qe ajo duhet te perballoje rriten cdo dite.
1 Oct 96
Nga Artan Puto
1 Oct 96
Nga Gordana Igric ne Racak
1 Oct 96
Nga Fron Nazi

Pages