Balkans | Institute for War and Peace Reporting

Balkans

Journalists trained by IWPR produce news, analysis, and comment pieces on the issues that affect their countries and communities.
10 Nov 05
Udheheqesi i UCK po perpiqet shume te rifitoje popullaritetin e tij, dhe shefi i Kombeve te Bashkuara tenton te ndertoje nje administrate. Por fituesi mund te jete Rugova.
10 Nov 05
Planet per krijimin e nje parku per te ilustruar permiresimin e marredhenieve Rumuno-Hungareze jane rrezikuar qe perpara se te vendoset guri i pare ne themele.
10 Nov 05
Gjashte kandidate marrin pjese ne turin e pare te zgjedhjeve presidenciale ne Maqedoni. Por zgjedhja e vertete do te jete ndermjet VMRO se kryeministrit dhe Social Demokrateve te presidentit qe po largohet.
10 Nov 05
Ndersa Miloshevic dhe bashkepunetoret e tij shkallezojne sulmet mbi opoziten dhe median, nje dhune e ashper mund te behet e pashmangeshme ne Serbi.
10 Nov 05
Dy muaj pas nisjes se botimit te nje cikli mbi krimet e luftes nga Serbet e Bosnjes, redaktori i Nezavisne Novine pa pesuar nje sulm me nje makine bombe.
10 Nov 05
Ndersa Mali i Zi shkon drejt pavaresise fiskale nga Serbia, turneu i fundit i Milo Djukanovic ne kryeqytetet Europiane duket si nje perpjekje per te siguruar mbeshtetje nderkombetare per Malin e Zi perpara shkaterrimit perfundimtar te federates.
10 Nov 05
Presidenti Franjo Tudjman po u pergatit Kroateve nje dhurate me rastin e Krishtlindjeve - nje zgjedhje parlamentare me 22 Dhjetor ne te cilat pritet qe partia e tij ne pushtet HDZ, te mundet thellesisht. Por ata mund te bejne me pare edhe ndonje surprize.
10 Nov 05
Ndersa opozita Serbe po kerkon mbajtjen e zgjedhjeve ne nivel federal, republikan dhe lokal, me e shumta qe ofron regjimi jzne zgjedhjet lokale. Nderkohe, nje ligj i ri pritet te pakesoje se tepermi kopetencat e pushtetit lokal
10 Nov 05
Thellesia e armiqesise ne Kosove shkon shume pertej asaj qe ekziston ne Bosnje duke e bere shume me te veshtire rindertimin dhe pajtimin etnik.
10 Nov 05
Me afrimin e dimrit, agjensite nderkombetare po nxitojne te sigurojne strehimin baze, por po pengohen nga probleme logjistike dhe vonesa burokratike.

Pages