BCR Issue 98 | Institute for War and Peace Reporting

GLOBAL VOICES

BCR Issue 98

Marian Chiriac
10 Nov 05
Renia e qeverise Moldave ka shkaktuar shqetesim edhe ne Rumanine fqinje duke rritur friken se cmimi i marredhenieve me te ngushta me Perendimin po ngrihet gjithnje e me shume.
Llazar Semini
10 Nov 05
Treguesit makroekonomik jane ne nivele te mira ne Shqiperi, pavaresisht nga impakti i krizes ne Kosove. Por kriminaliteti i larte dhe korrupsioni, si edhe mungesa e deshires politike, vazhdojne te mbajne larg investimet e huaja.
Janez Kovac
10 Nov 05
Komuniteti nderkombetar ka shkarkuar 22 zyrtare Boshnjak obstruksioniste nga te gjitha nivelet dhe i ka ndaluar ata te punojne ne vende te zgjedhura, ne nje perpjekje tjeter per te pershpejtuar procesin e paqes I cili duket se po deshton.
Imer Mushkolaj
10 Nov 05
Lidhja Demokratike e Kosoves - kundershtarja kryesore e Ushtrise Clirimtare te Kosoves per kontrollin e provinces - eshte goditur nga nje vale sulmesh me bomba. Disa bejne me faj njerez jo te pergjegjshem, te tjere shohin prapa tyre metodat politike te cm
Milenko Vasovic
10 Nov 05
Levizja per Riperteritje Serbe me ne fund ka bere publike provat per akuzen e saj se Sherbimet Sekrete Shteterore Serbe kane qene te perfshira ne perpjekjen per te vrare udheheqesin e partise Vuk Draskovic.